Scheiden. Het is al niet leuk. Je gaat dingen kwijtraken die je niet kwijt wilt raken, zoals je megajacht. Dit is wat de Russische miljardair Farchad Achmedov overkwam. Hij heeft er dan ook alles aan gedaan om dit megajacht uit handen van zijn ex-vrouw te houden.

Zoveel meer dan een ‘gewoon’ een megajacht

Deze Russische miljardair kocht zijn megajacht, genaamd Lunda, enkele jaren geleden van de oligarch Roman Abramovich. Maar, wij snappen wel dat de beste man geen afstand wilt doen van dit pareltje, want het is geen ‘gewoon’ jacht. Het vaartuig beschikt naar verluidt over onder meer een mini-onderzeeboot, antiraketsysteem en twee landingsplaatsen voor helikopters. Dat ter zijde, het megajacht is bijna 400 miljoen euro waard.

Dit is wat je doet wanneer je jouw 115 meter lange vaartuig af moet staan

Toen de Britse rechtbank besloot dat de miljardair zijn 115 meter lange vaartuig moest overdragen aan zijn ex-vrouw Tatjana Achmedova, besloot de Rus nog één laatste actie te ondernemen om zijn pareltje uit handen te houden van zijn boze ex. Hij verkocht het vaartuig namelijk aan een bedrijf in Panama, waardoor het superjacht nu voor anker ligt in Dubai zonder dat het eigendom is van Achmedov. Helaas wist hij de rechter hier niet mee te overtuigen en zal hij zijn ex-vrouw alsnog de honderd miljoenen euro’s moeten geven waar zij volgens de rechter recht op heeft. Nice try, Achmedov.

Bron: Daily Mail Online

Foto’s: Instagram 1oceanyacht