Een superjacht is natuurlijk niet op een paar weken tijd gemaakt. Het is een proces dat enkele jaren in beslag neemt en iets wat niet binnen een oogwenk voltooid is. Echter, de tijd die het kostte om dit superjacht te maken was wel erg extreem. Maar liefst 12 lentes passeerden de revue alvorens het plezierbootje werkelijk te water werd gelaten. Eerlijk is eerlijk: het eindresultaat mag er zeker wezen.

AES Yachts zette in 2004 al een handtekening onder ’t project

Zelfs voor een custom superjacht dat 68 meters in lengte telt is een bouwperiode van 12 jaar lang – extreem lang. Het project werd voor ’t eerst besproken en definitief gemaakt in 2004. De bouw begon twee jaar later en liep even daarna vertraging op door een zusterschip wat in dezelfde werf gebouwd moest worden. Een ander jacht – genaamd Graceful – werd voorrang verleend en dus moest Victoria weer even wachten.

victoria superjacht aes yachts jacht scheepswerf Pure Luxe

Los van het feit dat er het een en ander tussen is gekomen, is het Victoria superjacht nou niet bepaald een eenvoudig project te noemen. Neem bijvoorbeeld de raampartijen die verspreid over de hele lengte vaak van boven tot beneden de zijkanten bestrijken. Het jacht biedt plek aan 14 gasten en 16 bemanningsleden. Uiteraard is het vaartuig volledig uitgerust met de meest lavish aspecten die je maar kunt bedenken.

victoria superjacht aes yachts jacht scheepswerf Pure Luxe victoria superjacht aes yachts jacht scheepswerf Pure Luxe victoria superjacht aes yachts jacht scheepswerf Pure Luxe

Bron: Robbreport