Op een bepaald punt in het leven zou elke man met gevoel voor stijl een Rolex moeten bezitten. Ze zijn stijlvol, van hoogwaardige kwaliteit en ze stralen klasse uit. Dit maakt dat ze de grote investering meer dan waard zijn. Het merk produceert al lange tijd horloges, dus de keuze is inmiddels groot. Wij selecteerden de 5 beste horloges die iedere man zou moeten hebben.

De Cosmograph Daytona

De Daytona was eigenlijk ooit bedoeld voor ruimtereizen, vandaar de naam Cosmograph. Later werd het horloge iconisch en vooral bekend in combinatie met race-sport – in het bijzonder de Daytona 500, vandaar de naam. Onder andere Sir Jackie Stewart en Paul Newton droegen de Daytona. De iconische historie in combinatie met de fantastische kwaliteit maken het tot een horloge dat elke liefhebber wel zou willen hebben. Zoals de meeste Rolexen zijn er meerdere uitvoeringen, zodat ieder de Daytona kan aanpassen naar eigen smaak.

Rolex PURE LUXE

 

De GMT master II

De piloten horloge van Rolex, ideaal als je houd van reizen of gewoon houd van de techniek van een horloge dat meerdere tijdzones kan lezen. Dit horloge is in 1950 geproduceerd in samenwerking met Pan Am. In eerste instantie kon de klok twee tijdzones lezen, later ook nog een derde met de introductie van de Master II. Uiteraard is het horloge van exceptionele kwaliteit, maar daarnaast ook een enorm stijlvol, klassiek sport horloge. Ook bij dit horloge kun je kiezen uit verschillende banden, kleuren, opties en afwerkingen.

Rolex PURE LUXE

 

De Milgauss

Dit is een wat minder bekende en ook wat ondergewaardeerde Rolex. In tegenstelling tot de meeste andere sport horloges heeft dit horloge geen timer en grote , robuuste kast. Het heeft een meer klassieke uitstraling, en past dan ook prima bij een pak. Kenners prijzen ook het feit dat de Milgauss een van de beste anti-magnetische horloges is, wat maakt dat het een horloge is dat thuishoort in de verzameling van liefhebbers.

Rolex PURE LUXE

 

De Submariner

Deze staat boven aan de lijst van vele liefhebbers, en niet zonder reden. Dit vooral vanwege het prachtige design en de herkenbare duikeigenschappen. De Submariner is geproduceerd in 1953 en een jaar later aangekondigd als eerste officiële duikershorloge van Rolex. Het horloge heeft sindsdien een gigantisch aantal verzamelaars en liefhebbers, en zeker niet alleen onder duikers. Er zijn verschillende banden mogelijk, waaronder een van roestvrij staal. Hoe dan ook, voor ieder wat wils bij dit iconische horloge.

Rolex MAN MAN

 

De Datejust

Een van de meest chique modellen die er zijn, de Rolex Datejust. Het is niet alleen een van de langst geproduceerde horloges, al 70 jaar, ook een van de meest beschikbare. Dit maakt het relatief makkelijk om er een te vinden die past bij je eigen stijl en budget, hoewel het natuurlijk nooit goedkoop is. In de afgelopen jaren zijn er meerdere updates geweest voor dit horloge, het heeft een meer modern uiterlijk gekregen. Echter is de Daytona nog altijd een van de meest stijlvolle Rolexen.

Rolex PURE LUXE
Bron: Luxatic