In de aanloop naar de eerste Amerikaanse miljardair president ooit, deed Palace Magazine onderzoek naar de steden rondom de wereld met de meeste miljardair bewoners. Het is dan ook geen verassing dat de thuisbasis van Trump, New York City, het lijstje domineert. Dit zijn de 5 steden met de meeste miljardair inwoners.

1. New York City

Thuisbasis van ’s werelds belangrijkste financiële center Wall Street, trekt New York meer miljardairs aan dan waar ook ter wereld. Met 79 miljardairs die samen 364 miljard dollar waard zijn is NYC de absolute top. Michael Bloomberg is een van de rijkste inwoners met zijn $49,8 miljard.

Hong Kong

Hong Kong

2. Hong Kong

De financiële hoofdstad van Azië komt op de tweede plek te staan met 68 miljardairs die samen $261,3 miljard waard zijn. De bewoners zijn echte waardeerders van luxe met meer Rolls-Royce eigenaren per inwoner dan waar ook ter wereld. De rijkste bewoner van Hong Kong is Sir Lee Ka-shing met een netto waarde van $32,8 miljard.

3. Moscow

Op de derde plek komt Moscow te staan met 60 miljardairs die samen totaal 217,8 miljard dollar waard zijn. De rijkste man van Rusland is Leonid Mikhelson, met een waarde van $16,5 miljard.

4. Beijing

Beijing is een van ’s werelds oudste steden en telt 51 miljardairs met een gezamenlijke netto waarde van $149,9 miljard. De rijkste inwoner van Beijing, Wang Jianlin, is 30 miljard waard. Wang heeft Legendary Entertaiment gekocht en heeft daarmee een groot deel van zijn inkomen verdiend.

Londen

Londen

5. Londen

Londen staat bekend als een van de meest glamoureuze steden ter wereld. Desondanks de Brexit blijft de stad toch nog een aantrekkelijke woonplaats voor de superrijken. Londen telt 48 miljardairs met een gezamenlijke waarde van 187,7 miljard dollar.

Lees ook: Luxe Lijstjes: Top 10 Meest Verdienende Beroemdheden van 2016