Met de exclusieve editie “Les Légendes du Ciel” (Legendes van de lucht) brengt Bugatti een eerbetoon aan de unieke en vruchtbare relatie tussen de legendarische piloten en autocoureurs van Frankrijk. Deze special-edition is gebaseerd op de Chiron Sport van het Franse bedrijf – een van de snelste en krachtigste productiemodellen ter wereld.

Luchtvaart – Ronald Garros

Al vanaf het begin van de industriële revolutie zijn de auto- en luchtvaartindustrieën sterk met elkaar verweven. Waarbij beide sectoren enorm profiteerden van de sterk toenemende technologische vooruitgang, die aan het begin van de 20e eeuw werd geboekt. En hoewel de gebroeders Wright de eer hadden het eerste vliegtuig ter wereld te lanceren, was Frankrijk een broeinest van luchtvaartactiviteiten en piloten – waaronder Ronald Garros.

Chiron

De W16-motor met een inhoud van 8,0 liter levert 1.500 pk en 1.600 Nm koppel. De maximumsnelheid is elektronisch begrensd op 420 km/u. De buitenkant van het voertuig is gehuld in een speciale metallic matgrijze kleursamenstelling die is geïnspireerd op de lak waar vroegere vliegtuigen in de lucht mee pronkte. Evenals een herontworpen grille, terwijl de binnenkant beschikt over chique deurpanelen en hoofdsteunen met een speciale sketches met betrekking tot de luchtvaart.

Legends of the Sky

Het interieur van de hypersportwagen is volledig bruin Gaucho-leer, net zo fraai en toch even robuust als in de originele  cockpit van die vliegtuigen die ze met deze exclusieve editie eren. En daar betaal je ook voor…

Bugatti

 

Prijzenpost van de ‘Les Legendes Du Ciel’- chiron

De special-edition Bugatti Chiron Sport ‘Les Legendes Du Ciel’ is beperkt tot slechts 20 exemplaren wereldwijd en kost ongeveer $3.420.000 (wat neerkomt op zo’n 2.8 miljoen euro). Klanten die een extra teug lucht aan hun Légendes du Ciel willen toevoegen, kunnen kiezen voor een zogenoemd sky-view glazen dak. Uiteraard tegen een extra aanbetaling. De productie start eind 2020. Klik op de link hier om nóg meer te weten te komen over deze prachtige verschijning.

Luchtvaart Binnen Bugatti Chiron