Rijk zijn komt niet aanwaaien. Zelfs al win je de Staatsloterij, dan nog heb je actie moeten ondernemen alvorens het fortuin op je deurmat terecht kwam. ’s Werelds rijkste mensen hebben vaak veel met elkaar gemeen. Eigenschappen die, logischerwijs, eraan bij hebben gedragen dat ze zichzelf nu tot een select groepje mensen mogen rekenen die extreem vermogend zijn. Gewoontes die we allemaal wel kennen en waarschijnlijk ook allemaal kunnen kopiëren. Toch is het de kunst om er de juiste balans in te vinden. We zochten uit welke 10 zaken dat ’s werelds rijkste mensen met elkaar gemeen hebben.

1. Ze verliezen weinig tot niets

Dit gaat over praktisch alles wat er te winnen of te verliezen valt. Zeker wanneer het aankomt op geld. Rijke mensen hebben de karakteristieke eigenschap enkel uit te geven wat dubbel binnenkomt. Zo behouden ze hun rijkdom. Daarnaast is het overgrote deel van deze groep bewust van z’n financiële mogelijkheden en doen ze geen domme, onnodige uitgaven. Deze aanpak getuigt van een specifiek verantwoordelijkheidsgevoel dat essentieel is om überhaupt bij dit select groepje mensen te kunnen horen.

2. Er wordt constant gezocht naar zaken van waarde

Rijke mensen steken geen tijd en energie in zaken waarvan ze denken dat deze niets toevoegen aan hun leven. Het is een aanpak die zeer doelgericht is en ze enkel verrijkt – in iedere zin van het woord. Waarde is hierin niet persé geld. Het gaat vooral ook om kennis en aspecten die zij persoonlijk hoog in ’t vaandel hebben staan. Zolang iedere seconde die eraan besteed wordt maar iets oplevert.

3. Ze besteden veel aandacht aan ontspannen

Sommige rijken roepen altijd dat ze jarenlang, iedere dag hebben gewerkt voor hun fortuin. Dat is bijna onmenselijk en dat moet zeker niet het streven zijn. De vermogende persoon met verstand weet dat ontspanning een hele belangrijke pijler is waar al z’n rijkdom op rust. Het is noodzakelijk om af en toe even een stapje terug te doen en je te verdiepen in de beste manier waarop je kunt ontspannen. Het brengt je niet alleen met beide benen terug op aarde, het geeft je ook nieuwe energie en motivatie voor de volgende stap.

gewoontes rijkste mensen wereld succes rijkdom Pure Luxe

Foto: Instagram, Tom Claeren

4. Er wordt minder uitgegeven dan er binnenkomt

Deze staat in relatie tot nummer 1. Het is namelijk belangrijk om, ongeacht hoe groot je geldstromen zijn, bewust om te blijven gaan met je fortuin. Zodra je meer uit gaat geven dan er is, gaat er iets fout. Waak er dus voor dat je niet als een kip zonder kop geld uitgeeft. Geef uit wat je kunt missen en steek het geld in zaken die je verder helpen groeien.

5. Vermogende mensen hebben meerdere inkomstenbronnen

Eigenlijk is dit een hele logische vuistregel. Wanneer je namelijk meerdere inkomstenbronnen bezit, ben je altijd verzekerd van binnenkomend geld. Ongeacht de hoeveelheid, er is een bron die je voorziet in financiële middelen. Mocht er dus eentje wegvallen, dan kun je dat verlies altijd opvangen met je overige inkomstenbronnen. Zo spreid je de risico’s en ben je niet in één klap de pineut, mocht er met een inkomstenbron iets gebeuren.

6. Ze bewaken hun gezondheid

Een gezond persoon is creatiever. Een gezond persoon is actiever én een gezond persoon is charismatischer. Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Je lichaam is de basis voor alle te maken stappen, zorg dus dat je die basis niet verwaarloost. Sterker nog, zorg dat de basis de best mogelijke start van alles kan zijn.

7. Ze blijven zichzelf onderwijzen

Je bent nooit te oud om te leren, zo is het maar net. Intelligentie komt niet vanzelf. Het zijn je hersenen die geprikkeld moeten worden en die er voor moeten zorgen dat je gaat uitblinken in bepaalde zaken. Echter, zonder diesel loopt een motor niet en zonder informatie groeien je hersenen niet. Zorg dus dat je kennis altijd in ontwikkeling is. Daarbij is het zeer belangrijk om aandachtig te luisteren naar anderen en jezelf te omringen met mensen die je verrijken.

gewoontes rijkste mensen wereld succes rijkdom Pure Luxe

Foto: Instagram, Tom Claeren

8. Men durft tegen de stroom in te zwemmen

Only dead fish go with the flow‘. Een gezegde dat duidelijk maakt hoe belangrijk het is dat je risico’s durft te nemen. Zonder risico’s zul je nooit weten wat je in potentie had kunnen bereiken en blijf je dus altijd op hetzelfde niveau steken. Stilstaan betekent geen enkele ontwikkeling. Laat dat nou juist essentieel zijn om stappen te maken.

9. De focus ligt telkens op één ding tegelijk

Je hebt vast wel eens gehoord dat mensen riepen dat ze meerdere dingen tegelijk kunnen. Laat het dan aan ons over om dit te ontkrachten. Ja, ze zullen vast kunnen schrijven en thee drinken, maar daar stopt het dan ook wel. Het is namelijk zo dat je nooit meerdere zaken gelijktijdig op de top van je kunnen uit kunt voeren. Zo werkt het simpelweg niet. Het is zeer belangrijk dat je al je kennis en kwaliteiten naar één punt transfereert. Zodra daar meer bijkomt, moet je jezelf als het ware opsplitsen en gaat de algehele kwaliteit achteruit.

10. Ze helpen anderen succesvol te worden

Een succesvol persoon met een groots vermogen is nooit bezig met enkel zichzelf. Het helpen van anderen staat hoog in ’t vaandel. Logisch ook. Waar de massa denkt dat dit tijdsverspilling is, daar denkt een select groepje mensen ‘dit is een leermoment’. Door naar anderen te kijken en hen te ondersteunen in hun weg naar persoonlijk succes, leer je meer facetten in een bepaald vakgebied kennen. Bovendien ontwikkel je je eigen kwaliteiten door verder te denken dan alleen in je eigen straatje.

Bron: Luxatic