Wij mensen staan erom bekend dat we altijd de grens opzoeken van wat mogelijk is. Op welk vlak dit is, dat maakt niet uit. Dat we allang niet meer tevreden zijn met een blauwe zee en een wit strand, dat blijkt wel uit de realisatie van dit hotel. Het Aurora Station (ruimtestation) neemt vanaf nu reserveringen op en zal vanaf 2021 plek bieden aan gasten die op zoek zijn naar iets bijzonders.

Orion Span wil het eerste Luxe ‘Space Hotel’ ooit bouwen

Er is al een tijdje een hevige wapenwedloop gaande tussen diverse bedrijven die zich volledig richten op ruimtevaart. Denk dan aan SpaceX, Virgin Galactic en Blue Origin. Natuurlijk gaan de bedrijven niet echt tegen elkaar opbieden over wie ’t eerst welke prestatie weet te evenaren, maar dat het in de toekomst druk zal worden in ‘outer space’ dat is duidelijk. Het relatief nieuwe bedrijf Orion Span wil nu haar pijlen richten op ’t realiseren van het allereerste luxe hotel in de ruimte.

Het hotel heet ‘Aurora Station‘ en is eigenlijk meer een modulair ruimtestation. Naar het schijnt zal er plek zijn voor vier gastsuites over een totaal oppervlak van ongeveer 42 vierkante meter. Er zal een tweekoppige bemanning aanwezig zijn die de gasten ten dienst kunnen zijn. De reis zal in z’n totaliteit zo’n 12 dagen duren. Het is de bedoeling dat gasten mee gaan werken aan experimenten omtrent fruit en groente en de wijze waarop die in de ruimte geconsumeerd en verbouwd worden.

Over ’t algemeen wil Orion Span met dit ‘hotel’ de mogelijkheid bieden om gasten het leven van astronauten te laten ervaren. Frank Bunger, CEO, zegt hierover: ‘het zal geen vijfsterren-diner worden in de ruimte. Er wordt exact geleefd zoals astronauten dat ook moeten doen in de ruimte’. Je boekt dus een ervaring, geen romantisch verblijf. Er zal gebruik worden gemaakt van een raketvlucht die bezoekers in 30 min naar het ruimtestation brengen.

Reserven kan vanaf vandaag, maar het is geen goedkoop grapje. Een reservering is enkel weggelegd voor de rijken der aarde. Het kost namelijk minstens $9.500.000 om te reserven. Dan spreken we overigens over een vanaf-prijs. Maak je borst maar nat, ruimtereizen en slapen is niet goedkoop. Wel een ervaring, dat dan weer wel.