Na een bewogen voetbalcarrière heeft Klaas Jan Huntelaar na de wedstrijd Ajax – PEC Zwolle aangekondigd dat hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen gaat hangen. Hiermee maakt hij een einde aan een 18-jarige loopbaan waar uiteraard veel in is gebeurd. Hij wilt eerst even rust, maar laat wel weten zijn trainerspapieren te willen halen. Dat uitrusten moet wel lukken in zijn pand in Amsterdam-Zuid.

Voetbalcarrière Klaas-Jan Huntelaar

Huntelaar’s carrière ging van start bij zijn lokale voetbalclub in Gelderland. Daar werd hij gescout voor de jeugd Graafschap om vervolgens door te stromen naar de jeugd van PSV, waar hij zijn debuut in het betaalde voetbal maakte. In de zomer van 2004 tekende hij een contract bij sc Heerenveen. In de winterstop van het seizoen 2005/2006 werd hij ingelijfd door Ajax. In dat seizoen werd hij de onbetwiste topscoorder met 33 goals en werd hij uitgeroepen tot Talent van het Jaar.

Met Ajax won Huntelaar tweemaal de KNVB beker en tweemaal de Johan Cruijff Schaal. Het seizoen 2007/08 eindigde hij wederom als topscorer met wederom 33 goals. In december van 2008 maakte ‘The Hunter’ de transfer naar Real Madrid voor 27 miljoen euro. Zijn verblijf bij de Spaanse grootmacht duurde alleen slechts één half seizoen. De concurrentie en komst van nieuwe topspelers noopten hem in de zomer van 2009 alweer te vertrekken. Zijn nieuwe werkgever werd AC Milan. Maar ook in Italië kon hij niet echt zijn draai vinden.

Hierop vertrok Huntelaar in augustus 2010 naar Schalke 04. Door de transfersom van veertien miljoen euro werd hij de duurste aankoop uit de clubgeschiedenis van Die Königsblauen. In het seizoen 2011/12 werd hij topscorer van de Bundesliga met 29 goals. Op 1 juni 2017 was zijn Duitse avontuur voorbij een keerde hij terug naar zijn oude vertrouwde club Ajax. In seizoen 2018/2019 behaalde hij met Ajax de dubbel door de KNVB beker en het landskampioenschap te winnen. Naast zijn clubstatistieken, is en blijft hij natuurlijk ook een fenomeen voor het Nederlands Elftal.

Pand in Amsterdam-Zuid

Goed, verder over zijn woongelegenheid. Klaas-Jan kocht dit drielaagse bovenhuis in Amsterdam-Zuid voor een bedrag van 1,7 miljoen euro, 75.000 euro onder de vraagprijs. Voor dat bedrag kreeg hij een woonoppervlakte bedraagt 225 vierkante meter. Waarin 5 kamers zijn te vinden, waaronder vier slaapkamers en 1 badkamer, verdeeld over drie woonlagen. Er is een half open luxe keuken met alle benodigde inbouwapparatuur.

Huntelaar

Op de vierde verdieping bevindt zich een studio, die nog gesplitst kan worden in twee extra slaapkamers of als master bedroom. Deze studio bevat een deur die opening biedt aan het heerlijke dakterras van 32 vierkante meter, gelegen op het zuiden. Om daar een visueel beeld van voor te stellen, check de fotoreeks hieronder.

eet slaap Dakterras Badkamer Huntelaar Huntelaar