We kennen allemaal de dikke Audi R8, een prachtige supercar met een hele brute V10 onder de kap. We zagen Audi deze brute supercar al vaker gebruiken voor limited edition wagens. Audi heeft er voor gekozen om dit opnieuw te doen, maar dan wel in een iets bekendere stijl. De pack is er namelijk al geweest op diverse andere high-end wagens van Audi. Wij presenteren je de Audi R8 Panther edition.

Audi haar product manager Anthony Garbis koos er voor om deze dikke modificatie op zijn SQ5 te doen. Dit beviel hem zo en anderen bij Audi zo goed dat er werd gekozen voor een Black Panther RS5. Deze Audi RS5 is vorig jaar in LA gespot op de LA autoshow. Deze dikke paint job lijkt op het eerste gezicht zwart maar als je de kleur van dichterbij bekijkt zie je dat het diep paars is. Deze dikke kleur baant zijn weg nu richting de R8.

De R8 Panther editie is alleen beschikbaar in de achterwiel aangedreven R8. De wagen wordt naast super dik dus ook een drift monster. De wagen wordt natuurlijk gespoten in de exclusieve Panther Black kristal lak. Aan deze wagen komen twee full carbon spiegels, motorcompartimenten en side intakes. Om deze look af te maken komen er compleet zwarte Audi ringen op. De velgen van de wagen kunnen dan zeker niet achterblijven, Audi haar keuze ging naar de 20 inch mat zwart met rode sierlijsten, deze velgen zullen verwikkeld worden in Michelin Pilot Sport 4 S banden.

Deze brute rode kleur domineert ook het interieur van de wagen. Audi racestoelen in Crimson rood die compleet van leer zullen zijn. De rest van het interieur zal worden afgewerkt met Audi exclusieve zwart leer gestikt met Crimson rood. De hemelbekleding, de versnellingspook en het stuurwiel zijn voorzien van een Crimson Red 12-o’clock markering. Een Bang & Olufsen geluidssysteem is standaard op de Panther Edition. Al is dit niet het belangrijkste want het geluid van die dikke V10 zal overheersen.

Audi R8 PantherAudi R8 Panther

De motor van deze wagen is 5.2 liter V10 die maar liefst 532 pk weet te leveren. Deze statistieken zullen de bloedsnelle wagen in 3,6 seconden naar de 100 brengen. De topsnelheid van de wagen ligt op 323 kilometer per uur. Bij zo’n motor hoort natuurlijk een dik sportuitlaat systeem, deze zit uiteraard op dit model.

Audi R8 Panther

De wagen zal alleen in de V.S te koop zijn, de wagen zal een ruime 150.000 euro kosten. Maar dan ben je wel eigenaar van de Audi R8 Panther edition. Mocht je er één willen bemachtigen moet je snel zijn, want er zijn er slechts 50 van gemaakt.