Herinner je je de prachtige Aston Martin DBS Superleggera Concorde Edition die vorig jaar werd aangekondigd? Welnu, na een kleine vertraging veroorzaakt door de pandemie, hebben de eerste van de tien exemplaren de productielijn verlaten.

Aston Martin Concorde Edition

De Britse luxe autofabrikant heeft de eerste set officiële foto’s van de door de luchtvaart geïnspireerde GT-auto vrijgegeven. Het voegt zich bij de Vanquish S Red Arrows, Vantage Blades en V12 Vantage S Spitfire 80 in zijn op de luchtvaart geïnspireerde modellenreeks. In opdracht van de dealer van Aston Martin in Bristol, werd de speciale editie DBS Superleggera gemaakt in samenwerking met British Airways om de 50e verjaardag van de eerste vlucht van Concorde te vieren.

De Concorde-editie beperkt tot slechts 10 exemplaren in totaal en het bevat een lange lijst van speciale functies en ontwerpaccenten. Die zorgvuldig zijn ingepakt door de op maat gemaakte aanpassingsafdeling van de autofabrikant ‘Q by Aston Martin.’ Aan de buitenkant, de speciale editie heeft een speciale kleurstelling geïnspireerd op de kleurstelling van British Airways. De carrosserie is afgewerkt met glanzend witte verf, die in contrast staat met een dak van zwart koolstofvezel, terwijl de dakrand, de spoiler en de diffusor aan de achterzijde zijn uitgevoerd in de kleuren rood, blauw en zwart van British Airways. Als je goed kijkt, zie je ook een silhouet van de Concorde op het dak.

Aston Martin

Het Aston Martin-logo is ook afgewerkt in British Airways-kleuren, terwijl de op maat gemaakte zijbalk is gefreesd uit massief aluminium. Bovendien krijgt de speciale editie het British Airways ‘Speedmarque’ logo in chroom op de voorvleugels, een zwart ‘Q by Aston Martin’ vleugelembleem en zelfs het authentieke ID-nummer van het vlaggenschip van de Concorde-vloot (G-BOAC, foto hieronder).

G-boac

In de cabine vind je het Concorde-logo op de stoelen, een ‘sonic boom’-graphic in de Alcantara-hemelbekleding en een’ matchmeter’-patroon op de zonneklep van de bestuurder. De titanium schakelflippers zijn gemaakt van Concorde’s compressorbladen, terwijl de op maat gemaakte vloermatten en unieke dorpellijsten de speciale accenten afronden.

Vermogen

Mechanisch gezien is de Concorde Edition ongewijzigd en wordt hij aangedreven door dezelfde 5,2-liter twin-turbo V12 als in het reguliere model, die 715 pk en 664 lb-ft koppel produceert. De GT is in staat om in slechts 3,4 seconden nul tot 100 km per uur te halen en een topsnelheid van 339.57 km/h te halen. Het Britse merk maakte de prijzen niet bekend. Toch zei de autofabrikant vorig jaar dat een deel van de opbrengst van deze speciale edities zal worden gedoneerd aan de Air League Trust – een non-profitorganisatie die kansarme kinderen steunt en leert vliegen.

Aston-Martin-concorde
auto interieur DBS