Gebouwd in 1912, ziet men in deze neo-klassieke wolkenkrabber, aan het beroemde 212 Fifth Avenue, nog veel dat aan New York City’s roemruchte verleden herinnert. Na de aankoop van het gebouw in 2015 door Madison Equities wordt er nu nieuw leven in dit prachtige historische pand geblazen door er een luxe appartementencomplex van te maken. Met als absolute hoogtepunt van het gebouw The Crown (de Kroon), een drie verdiepingen tellend penthouse met een 360-graden uitzicht over New York waaronder de Hudson River en het Flatiron gebouw.

De woning met vijf slaapkamers en vijf badkamers woning omvat ongeveer 930 m2 en nog eens 530 m2 aan buitenruimte. De residentie behoudt zijn historische wortels dankzij de hoge plafonds, grote ramen, en sierlijke houtsnijwerk. Een bronzen trap, Siberische witte marmeren schouwen, en kalksteen vloeren op het terras-niveau geeft het penthouse veel extra flair. Verspreidt over zo’n 185 m2, beschikt de master suite boven een slaapkamer, twee kleedkamers, twee badkamers, een bibliotheek, een kitchenette, een woonkamer en een eigen trap die leidt naar het terras.

Lees ookBinnenkijken bij DJ Tiesto’s Appartement in New York van €4,3 Miljoen

Prachtige Gaggenau apparatuur sieren de keuken, en nog een kitchenette op de tweede verdieping maakt vertoeven op het terras ook erg prettig. Bars zijn er in de eetkamer en op de derde verdieping bij het observatiedek, zodat bewoners makkelijk kunnen genieten van drankjes na een lange dag. Huiseigenaren kunnen ook nog kiezen om een zwembad toe te voegen. Verder in het gebouw een yoga studio, een fitnesscentrum, een “playroom” en een entertainment lounge, terwijl een 24-uurs portier en een conciërge team ​​altijd klaar staan. Gelegen aan het Madison Square Park en Rockefeller Center en Times Square om de hoek is alles altijd in de buurt. Op dit moment dus in aanbouw: het paleisachtige penthouse (dat een prijskaartje van $68.500.000 heeft) en dat dit voorjaar wordt opgeleverd.

Voor meer informatie, zie www.212fifthavenue.com.