Enkele dagen voordat we met z’n allen 2021 induiken, heeft Caviar een peperduur glimmend project onthuld. Eén van de meest over-the-top items, zelfs volgens zijn eigen normen. Het Russische bedrijf staat bekend om het maken van luxeproducten in speciale edities, die zijn ondergedompeld met goud en andere kostbare én bovenal prijzige materialen. Ditmaal hebben ze de PS5 onder handen genomen, met 30 kg aan puur goud en krokodillenleer.

PS5 bekleed met 18-karaat goud

De nieuwste line-up omvat een eenmalige aangepaste Sony PlayStation 5 die volledig is bekleed met 18-karaat goud. De PS5-gameconsole van Caviar wordt versierd met 20 kg goud. Het geometrische 3D-ontwerp van de console is gemaakt van 8 platen, gegoten in massief 18-karaats goud. Het speciale ontwerp voegt volume toe aan het uiterlijk van de console, wat absoluut nodig is om het extra gewicht van ruim 20 kilo te compenseren. De eenmalige console heeft de toepasselijke naam: Golden Rock.

PS5

Maar daar houdt het niet op. Caviar heeft nog eens 10 kg aan 18-karaats goud gebruikt op andere pakketbits, waaronder de controllers. Degenen die niet uitkijken naar DualSense-controllers die een absolute ton wegen, zullen blij zijn te horen dat het goud daar beperkt is tot slechts de touchpads. Hoewel het dezelfde ruwe textuur heeft die het waarschijnlijk moeilijk zou maken om te gebruiken. De rest van de controller is namelijk verpakt in premium zwart krokodillenleer.

Golden Rock

Caviar heeft het prijskaartje van deze op maat gemaakte PS5 niet onthuld, maar de hoeveelheid goud die wordt gebruikt voor het maken van deze unieke console alleen al kost $1,8 miljoen volgens de huidige goudkoersen. Dit gegeven zou het de duurste console op de markt maken.

Limited Editions(s)

Naast de gouden PS5 bevat Caviar’s nieuwe line-up voor 2021 ook gouden versies van Nike Jordan, AirPods Max-headset en Samsung Galaxy S21 Ultra Limited Edition. Neem een kijkje op hun site om meer te komen weten of dit unieke én extravagante project – of de talloze andere producten.