De autofabrikant uit Sant’Agata Bolognese heeft onderhand al zoveel modellen op de markt gebracht dat we haast de tel kwijt raken. De geest van de 700 pk sterke Aventador J leeft bijna negen jaar later nog altijd met de onthulling van de extreme, zeer exclusieve Lamborghini SC20. Zo exclusief zelf dat er slechts één exemplaar van de productielijn gaat rollen.

Lamborghini SC20

De cijfers in SC20 verwijzen simpelweg naar het jaar waarin we leven, terwijl de SC staat voor ‘Squadra Corse’. In het Italiaans refereert dat naar de racedivisie van Lamborghini. De SC20 is een straatlegale auto, in tegenstelling tot de SCV12 die eerder dit jaar door hetzelfde team werd onthuld. Een coupé die voor enkel en alleen circuit doeleinden op de markt werd gebracht. De nieuwe speedster uit Italië dient als een natuurlijke opvolger van de SC18 Alston, die de geschiedenis zal ingaan als Squadra Corse’s eerste machine die buiten de autosportwereld is ontwikkeld.

zijkant

De one-ofakind Lamborghini SC20 heeft Sián-achtige achterlichten en een op maat gemaakte Bianco Fu hoofdkleur met Cepheus Blue-accenten. In de cabine is losbandig gebruik gemaakt carbon fiber, waar de ventilatieopeningen 3D-geprint zijn en de deurgrepen gemaakt zijn van massief aluminium. De Carbon fiber lijn wordt doorgetrokken tot de shcalen van de de stoelen die zijn bekleed met leer en alcantara. Ieder onderdeel is geheel opnieuw ontworpen voor de mysterieuze koper. Dat moet ook wel, wil je opvallen tussen alle andere Lamborghini-rijders.

Vermogen

In het compartiment; vermogen, staat de Lamborghini SC20 op gelijke voet met de Aventador SVJ. Dat houdt in dat de bolide een 6,5 liter V12 aan boord heeft die  770 pk en 720 Nm aan koppel levert. Verdere specificaties worden niet vermeldt, maar we kunnen er rustig vanuit gaan SC20 nog wel een tikkeltje harder gaat dan de SVJ. Krankzinnig, gezien die al topsnelheden haalt van 351 km/u en de van 0-100 km/u sprinttijd vermorzeld in een schamele 2,8 seconden.

Lamborghini SC20

Hoewel er nog geen woord is gesproken over prijzen, kun je aannemen dat de SC20 een stuk duurder is dan een ‘gewone’ Aventador SVJ Roadster.

Lamborghini SC20 Lamborghini SC20 voor achterkant