Een hotel boeken is meer dan enkel gaan voor goed eten en een vijf-sterren review. Je wilt natuurlijk ook een beetje kunnen genieten van de omgeving. Daarmee bedoelen we niet alleen dat je ’t hotel uitloopt en praktisch in het centrum van een mooie stad staat. Nee, ook wanneer je op je hotelkamer uit ’t raam kijkt wil je kunnen genieten. Even wegdromen van de werkelijkheid en genieten van het magnifieke uitzicht dat je hebt. Deze 10 hotels bieden een uitzicht wat op z’n zachts gezegd aardig pittoresk is te noemen.

Rome Cavalieri Waldorf Astoria – Rome

hotelkamer uitzicht hotel stad Pure Luxe

Vooruit, als hotel in Rome hoef je natuurlijk niet heel veel moeite te doen voor een goed uitzicht. De stad bezit zoveel oude kunstwerken dat ’t bijna onmogelijk is om uit je raam te kijken en niets spannends te zien. Toch zijn de kamers van dit Waldorf Astoria hotel een garantie voor een glimlach. Wakker worden en direct op ’t historisch hart van de stad uitkijken én de St. Pieter kathedraal boven alles uit zien torenen – wat wil je nog meer?

The Samling Hotel – Lake Windermere

hotelkamer uitzicht hotel stad Pure Luxe

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om wakker te worden met een adembenemend stukje natuur. We weten dat Engeland genoeg natuur heeft om ergens wel een goede hotelkamer te vinden en het Samling Hotel heeft zo’n kamer. De kamers zijn zeer stijlvol ingericht en de gasten (jij dus) kijkt uit over Lake Windermere. Het is lastig een meer idyllische setting te vinden.

Hotel Salto Chico – Patagonia

hotelkamer uitzicht hotel stad Pure Luxe

Bergen doen het natuurlijk ook altijd goed wanneer je een goed uitzicht wil creëren. Los van het feit dat Chili ook gewoon een land is waar je beslist eens geweest moet zijn, is ook hier een hoop ongerepte natuur te vinden. Het Salto Chico hotel speelt hier prachtig op in. Dit bouwwerk ligt namelijk midden in het Torres Del Paine National Park. Jammer voor het verstoren van die ongerepte natuur, maar zo gigantisch goed voor het prachtige uitzicht.

Trump International Hotel and Tower – Chicago

hotelkamer uitzicht hotel stad Pure Luxe

Ondanks dat we ’t hier hebben over ‘murder capitol of the world’ én je in een Trump-gebouw zit, willen we je dit uitzicht toch niet onthouden. Oke, als je ’s ochtends wakker wordt is het uitzicht prima, maar in de avond met de verlichting van alle omliggende gebouwen is het nóg beter. Je opent je gordijnen en staat oog in oog met de klok van het Wrigley gebouw. Niet verkeerd he?

Jade Mountain – St. Lucia

hotelkamer uitzicht hotel stad Pure Luxe

Als je ooit op zoek bent naar een hotelovernachting in een paradijselijke setting, dan ben je bij Jade Mountain aan het juiste adres. Met uitzicht op zowel de Piti als Gros Piton Mountains, is dit hotel een van de meest fotogenieke plaatsen op de wereld. Naast het feit dat het een overdaad aan luxe is, is het ook een plek die nog redelijk onaangetast is en waar men werkelijk kan genieten van de rust en de schoonheid van de natuur.

Four Seasons – Sydney

hotelkamer uitzicht hotel stad Pure Luxe

Als we over Sydney praten, dan praten we natuurlijk ook over ’t Opera House. Wat betreft bekendheid is ’t Opera House vrijwel net zo kenmerkend voor Sydney als de Eiffeltoren is voor Parijs. Mocht je dus overnachten in ’t Four Seasons Hotel in Sydney, dan sta je op en ga je naar bed met een knipoog naar ’t Opera House. We kunnen een slechtere setting bedenken.

Bron: Elitetraveler