‘Op vakantie naar Bali’ is een van de meest uitgesproken zinnen van de afgelopen jaren. Het Aziatische eiland is enorm in trek en begint steeds meer te groeien als toeristische trekpleister. Logischerwijs groeien de faciliteiten op het eiland dus steeds meer en neemt het niveau meer en meer toe. Via de mannen van Gewoonvoorhem zochten we vijf hotels uit die beslist de moeite waard zijn en je verblijf op Bali tot een zeer luxueuze vakantie maken.

1. Bulgari Hotel and Resorts

bali hotels resorts vakantie verblijf reizen Pure Luxe

Dit hotel is een absolute oase van rust gecombineerd met uitmuntend design. Het resort staat bekend om een prachtige combinatie van zowel Balinees als Italiaans design en straalt er dan ook vanaf. Het resort is werkelijk de top wanneer het aankomt op luxe en comfort. Elke villa heeft z’n eigen zwembad, tuin en een woonkamer die een grenzeloos verblijf tussen binnen en buiten combineert. Vanuit je villa heb je prachtig uitzicht over de kokosbomen en de Indische Oceaan.

2. Viceroy Bali Hotel

bali hotels resorts vakantie verblijf reizen Pure Luxe

Dit hotel is een must-have mocht je op zoek zijn naar een hotel dat respect heeft verworven door het in de wacht slepen van een aantal noemenswaardige awards. Bij het zien van de fotografie wordt het meteen duidelijk dat het hier niet zomaar om een ‘hotelletje’ gaat. Het hotel werd namelijk in 2015 – vlak na de opening – verkozen tot beste hotel van Azië (!) én beste uitvalsbasis voor een huwelijksreis. Dat zijn niet zomaar titels.

3. Het Conrad Bali Resort

bali hotels resorts vakantie verblijf reizen Pure Luxe

Resorts onder de vlag van Conrad zijn over het algemeen van een zeer uitmuntend niveau. Wat opvalt bij dit resort is het feit dat er een zeer mooie architectuur aanwezig is. Design is één van de aspecten die zeer hoog in ’t vaandel stond van de organisatie van dit resort. Het zwembad, de spa en de ingang van het resort zijn allemaal op een zeer stijlvolle manier vormgegeven. Daarnaast wordt er een hoog niveau geboden door het vegan Tara Smith’s Good for You restaurant.

4. The St. Regis Bali Resort

bali hotels resorts vakantie verblijf reizen Pure Luxe

Met maar liefst 123 zeer comfortabele en luxueuze suites is dit hotel – gesitueerd in ‘The Garden of Bali’ – een van de mooiste plekken waar je kunt komen op Bali. Het hotel is voorzien van alle mogelijke faciliteiten en biedt ongelooflijk idyllisch uitzicht over de omringende tuinen. De badkamers zijn gemaakt van marmer en alle suites en villa’s zijn uitgerust met handgemaakte Balinese kunst.

5. Ayana Resort & Spa

bali hotels resorts vakantie verblijf reizen Pure Luxe

Vrij vertaald betekent ‘Ayana’ toevluchtsoord en bij het zien van de foto hierboven kunnen we die naam direct begrijpen. Het wordt direct duidelijk dat het hier niet zomaar een hotel betreft en wat ons betreft is dit de verwezenlijking van het paradijs op aarde. Het hotel heeft van Forbes een onderscheiding gekregen als een van de meest bijzondere hotels die de wereld kent. Kortom, dit is absoluut een plek die je eens bezocht moet hebben.

Bron: Gewoonvoorhem