Topsport resulteert in een mum van tijd in een goed gevulde bankrekening. Vooral atleten die naast hun miljoenensalaris, ook flink buiten maken doormiddel van sponsordeals – en allerlei extra snabbels zoals sociale media. Geld kan naar je hoofd stijgen en dat gaan we in dit artikel in alle glorie blootleggen. Van de witte Bengaalse tijgers van Mike Tyson tot het wassen beeld van Cristiano Ronaldo, hier zijn de meest waanzinnige aankopen van een aantal wereldberoemde atleten.

Lionel Messi kocht het huis van zijn luidruchtige buren

Barcelona-vedette Lionel Messi breidde in 2013 zijn landgoed in Castelldefels, Spanje, uit voor wat rust en stilte. Volgens zijn voormalige teamgenoot Ivan Rakitic koos de Argentijnse superster ervoor om het pand van zijn buren te kopen, omdat ze een aantal van hun kamers verhuurden aan een stel luidruchtige vreemden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Leo Messi (@leomessi)

Shaquille O’Neal’s superman aankopen

Shaquille O’Neal staat bekend om zijn imposante formaat en krachtige spel. Zijn tijd op de Lakers en de Heat leverde hem verschillende prijzen op en een nettowaarde van een kwart miljard dollar. Dat geeft hem geld om van alles van zijn favoriete superheld te halen: Superman. Sinds tiener heeft Shaq affiniteit met de Man of Steel gehad en dat is te zien aan zijn aankopen. Er is een op maat gemaakt S-vormig bed dat $15.000 kost en een SUV bedekt met het S-embleem dat hem $45.000 kost.

Shaq

 

Roger Federer kocht een Mercedes-bus uit de jaren ’60

De best betaalde atleet ter wereld in 2020 vertoont geen tekenen van inzakkingen. Hij heeft echter enkele van zijn pensioenplannen voor de toekomst onthuld. Federer deelde met de Zwitserse krant Neue Zürcher Zeitung dat hij een “oude autobus uit de jaren 60” heeft gekocht om door Europa te rijden zodra hij zijn tennisschoenen voorgoed aan de wilgen hangt. Vanwege zijn drukke agenda heeft de 20-voudig grand slam-kampioen niet de gelegenheid gehad om de landen waarin hij deelnam te verkennen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Roger Federer (@rogerfederer)

Cristiano Ronaldo en zijn eigen wassen beeld

De eerste en enige miljardair-voetballer ter wereld, Cristiano Ronaldo, kan waarschijnlijk alles kopen waar hij naar kijkt. Dus toen hij zijn wassenbeeld in het wassenbeeldenmuseum van Madrid zag, besloot hij dat hij er een voor zichzelf wilde hebben. De Portugese superster huurde vervolgens de oorspronkelijke kunstenaar Michael Wade in om er een replica van te maken van $ 31.000 die hij in zijn huis kon tentoonstellen. Het enige verschil was het bijgewerkte uniform en de schoenen. Nou, dat is een manier om van jezelf te houden. De op één na best betaalde atleet.

aankopen

 

LeBron James schonk zijn dochter een enorm speelhuis

Hoewel de meeste vaders hun dochters voor hun verjaardag misschien een Barbie-poppenhuis geven, had LeBron James iets indrukwekkender in gedachten. De viervoudig winnaar van de NBA MVP bouwde een levensgroot speelhuis voor zijn zesjarige Zhuri, dat eruitzag als een miniversie van hun villa in Los Angeles. Zhuri’s nieuwe pad bevindt zich in een hoek van de achtertuin van de familie en is compleet met een keuken, eethoek en een studeerkamer.

Mike Tyson en z’n drie witte Bengaalse tijgers

In zijn hoogtijdagen was Mike Tyson niet alleen royalty in de boksring, maar ook een ware “Tiger King”. Hij bezat drie witte Bengaalse tijgers die naar verluidt elk $70.000 kosten. De voormalige zwaargewicht bokskampioen moest ze na meer dan een decennium uiteindelijk opgeven toen hij besefte hoe riskant ze waren. Sindsdien neemt hij genoegen met een poedel.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mike Tyson (@miketyson)