Met een ongeëvenaard uitzicht op het omliggende stadsbeeld van Amsterdam en meer dan 470 m² aan vloeroppervlakte, snijdt dit penthouse een nieuw niveau van luxe wonen aan. Ondertussen is de vraagprijs met bijna 1 miljoen afgenomen, maar toch is het nog steeds onbetaalbaar voor een overgroot deel van de samenleving.

Penthouse in de Pontsteiger

Dé Pontsteiger is een van de grootste en hoogste woongebouwen in Amsterdam. Dit statige unieke gebouw raakt de uitgestrektheid van het IJ en steekt uit boven de Houthaven. Op 60 meter hoogte begint het imposante “bruggedeelte” van acht verdiepingen, met uitzicht tot aan de kust. De indrukwekkende afmetingen en glanzende uitstraling van het gebouw maken het tot één van de nieuwste blikvangers van de hoofdstad. De verbouwing van dit lichte en verheven penthouse werd uitgevoerd in opdracht van interieurontwerp-duo Nicemakers, dat alleen de hoogste kwaliteit heeft toegepast in elk aspect van het design.

Licht

De lift op de begane grond biedt een prachtig uitzicht terwijl je naar de penthouse-verdieping wordt gebracht. Bij het betreden van de woning sta je direct oog in oog met de prachtige, verhoogde plafonds en grote raampartijen. Die het penthouse als het ware blootstellen aan het spectaculaire uitzicht rondom.

Pontsteiger

Dit unieke penthouse biedt 2-3 slaapkamers, een eigen fitnessruimte, sauna en een yoga- en meditatieruimte. De zonovergoten woonkeuken is voorzien van een op maat gemaakte marmeren werkblad. In de woonkamer staat een imposante op maat gemaakte marmeren eettafel.

Aan ruimte geen gebrek

Deze woning bestaat uit 415 m² gelijkvloerse, lichte binnen- en buitenruimte. Inclusief een terras van 31 m² en een balkon zeer ruim balkon van waaruit de Amsterdamse skyline elke dag te bewonderen is. De grote patio is opgenomen in het volume van het gebouw en wordt beschermd door glazen windschermen. Als een subtiele verwijzing naar de geschiedenis van de locatie als houten dokken, zijn alle buitenplafonds bekleed met hout, wat het gebouw een tevens ’n warme sfeer geeft.

De oorspronkelijke vraagprijs lag op  €8.800.000 en is ondertussen gedaald naar €7.900.000. Omgerekend is dat €19.036 per m².

Licht Pontsteiger Badkamer Sauna Keuken Pontsteiger Pontsteiger