Zwitserse horlogemakers gebruiken het woord techniciteit graag om hun expertise op het gebied van technologie en innovatie te beschrijven. Degenen die bekend zijn met de luxe horloges van Richard Mille, weten dat de “racemachines voor de pols” technische principes en geavanceerde schokabsorberende materialen gebruiken. Afgeleid van de eindeloos technische wereld in de Formule 1.

Richard Mille-horloge

Dus wanneer het Zwitserse merk de RM 65-01 Automatic Slit Seconds Chronograph aankondigde als het “meest complexe uurwerk dat ooit de Richard Mille-werkplaatsen heeft verlaten”, is dat niet niks.

Richard Mille

Een duwer op de 8-uur-positie bedient het eerste gepatenteerde snelwikkelmechanisme van Richard Mille. Hierdoor kan de loop volledig gereset worden wanneer deze gedurende langere tijd niet wordt gebruikt. De functie vereiste duizenden testritten om zich te ontwikkelen vanwege de gespecialiseerde versnellingsbak. Die beschikt over functies als het opwinden, datum en handmatig instellen.

De ultramoderne behuizing van het model is al even hightech: de kast, bezel, kastband en achterkant van de kast zijn gemaakt van ultralicht en bestendig Carbon TPT. De wijzerplaat van de RM 65-01 is voorzien van een kleurgecodeerd display waarin elke knop is afgestemd op een functie. geel geeft uren, minuten en kleine seconden aan om 6 uur; groen verwijst naar de datumweergave; oranje geeft de secondewijzer van de chronograaf en de 30 minuten en 12 uur totalisatoren aan; rood is gekoppeld aan het opwindmechanisme. De split-second-wijzer is blauw.

Richard Mille

Die componenten zijn ondergebracht in een behuizing die is gemaakt van Richard Mille’s eigen Carbon Tin Ply Technology (TPT) – een materiaal dat bestaat uit meer dan 600 lagen parallelle filamenten die zijn verkregen door koolstofvezelgaren te scheiden – en een saffieren omlijsting en achterkant van de kast.

Fractie van een seconde

Het model is  gemaakt in samenwerking met het collega-Zwitserse horlogemechanisme Vaucher Manufacture Feurier. RMCA4 is het eerste uurwerk in het portfolio van Richard Mille dat een fractie van een seconde weergeeft. Een wiel met zes kolommen zorgt voor geoptimaliseerde gelijktijdige beweging en maximale functievergrendeling.

De RM 65-01 in Carbon TPT is te koop voor $310.000 bij Richard Mille-dealers over de hele aardbol.

horloge Richard Mille
Richard Mille Richard Mille Kast