Jay-Z is een Amerikaanse artiest die een behoorlijk gevoel heeft voor het verdienen van grof geld. Deze man is namelijk de rijkste artiest ter wereld, volgens de Forbes. Naast dat hij de rijkste hip-hop artiest is heeft hij een prachtige vrouw en kunnen we dus wel stellen dat hij zijn leven aardig op de rit heeft.

In 2019 werd er al bekend gemaakt dat Jay-Z de eerste artiest zou zijn met meer dan 1 miljard dollar en ook in 2020 is dit vermogen nagenoegen ongewijzigd gebleven. Het blad Forbes plaatst de rapper dan ook op 1990 op de jaarlijkse lijst met miljardair.

Dat artiesten het financieel meer dan prima voor elkaar hebben is allang geen geheim meer. Zo zijn er Nederlandse rappers die aardige woningen weten te kopen en de dikste horlogecollecties hebben. Maar in de knotsgekke artiestenwereld van Amerika gaat er uiteraard nog veel meer geld rond.

Het vermogen van Jay-Z

Bij Jay-Z is zijn vermogen echter niet alleen uit het optreden en uit zijn nummers gekomen. De rapper heeft naar verluid tal van investeringen gedaan waar hij miljoenen in omzet. Daar kunnen sommige artiesten een hoop van leren. Forbes schat het vermogen van deze artiest een een ruime 1 miljard dollar. Hij kan zich dus met trots een miljardair noemen. Deze titel staat niet onder zijn artiesten naam, maar onder zijn volledige naam, Shawn Carter.

Waar komt dit bizarre vermogen vandaan?

De artiest heeft diverse bedrijven en investeringen waar dit vermogen uit voort komt. Zo is hij eigenaar van Armand de Brignac en een exclusief champagne- en cognacmerk. Niet alleen is hij eigenaar van een aantal bedrijven. Hij heeft namelijk ook een aantal waardevolle aandelen. Zo heeft hij aandelen in Uber en Tidal. Twee gigantische ondernemingen die behoren tot de grootste ter aarde. Buiten zijn bedrijven en investeringen is hij rechtenhouder van al zijn muziek. Hier weet de man ook jaarlijks een behoorlijke zak geld mee te verdienen. Al met al is hij naast de rijkste hip-hop artiest ook succesvol ondernemer en belegger.

Met al zijn vermogen heeft de artiest  huizen en auto’s gekocht. Hier schreven wij eerder over.