Samsung heeft een 110-inch MicroLED TV gelanceerd. Dit model is werelds grootste 4K Ultra HD tv. Hij werd begin dit jaar tijdens CES 2013 aan het publiek getoond, samen met een 85-inch model. De 85-inch tv is al een tijdje in een aantal landen te koop, waaronder ook bij ons.

TV

De gloednieuwe televisie is als eerste verkrijgbaar in de thuisbasis van Samsung: Korea. Het elektronicaconcern heeft de afgelopen jaren natuurlijk al enorme displays laten zien, waarbij ze gebruik maakte van MicroLED technologieën. Maar aan een apparaat van dit formaat kan de rest niet tippen. Vanwege de omvang van de TV, was het nog even afvragen voor Samsung of ze dat met deze technologie voor elkaar zouden krijgen. De techgigant legde in haar aankondiging uit dat het voorheen niet mogelijk was om een MicroLED-scherm zo groot als 110 inch voor een ‘normale’ thuisinstallatie in grote getallen te produceren.

Over de TV

Het 110-inch model kan 4K HDR-content weergeven en maakt gebruik van micrometer-formaat LED-lampjes die tien jaar meegaan. Het heeft een Multi View-functie die maximaal vier inhoudsbronnen tegelijk kan weergeven op gesplitste schermen die maximaal 55 inch groot kunnen zijn. Het model wordt ook geleverd met 5.1 surround sound-mogelijkheid en een functie die objecten op het scherm volgt – zoals voorbijvliegende vliegtuigen – zodat het geluid kan projecteren om ze te volgen. Hoewel het model momenteel alleen in de voorverkoop in Korea te koop is, zal het model in het eerste kwartaal van 2021 wereldwijd verkrijgbaar zijn.

TV Samsung

 

Nu kunnen de Koreanen als eerst hun 150.000 dollar uitgeven aan dit nieuwe snufje van de toestel maker, maar in het eerste kwartaal van 2021 kan de rest van de wereld hun films ook op het 110-inch scherm bekijken. Aan dit immense 4K toestel hangt een prijskaartje van een goede 150.000 dollar. In eerste kwartaal van 2021 kan je de tv al aan je muur gaan monteren.