Na zes opeenvolgende jaren is Calvin Harris van de top van Forbes ‘best betaalde dj’s | Electronic Cash Kings-lijst gestoten: The Chainsmokers – bestaande uit Drew Taggart en Alex Pall – zijn nu ’s werelds topverdieners in deze categorie. Dit duo harkte in het afgelopen jaar meer dan 45 miljoen dollar aan inkomsten binnen, vóór belastingen welteverstaan. Dit zijn de vijf 5 DJ’s die in 2020 het meeste wisten te verdienen.

5. Diplo

Thomas Wesley Pentz, professioneel bekend als Diplo in de muziekindustrie, klom van de 7e positie vorig jaar naar de 5e positie dit jaar. Hij is de mede-bedenker en hoofdrolspeler van Major Lazer en maakt ook deel uit van verschillende groepen en subgroepen, waaronder LSD met Sia en Labrinth, Jack Ü met DJ Skrillex en nog een aantal.Daarnaast runt ook zijn eigen platenmaatschappij Mad Decent. Dit alles heeft een grote bijdrage geleverd aan zijn winst en tot dusver opgeteld komt het neer op circa $25 miljoen voor dit jaar.

4. Steve Aoki

Deze naam is de afgelopen jaren behoorlijk populair geworden en Steve Aoki heeft veel trouwe fans gekregen. Dit komt vooral door zijn arbeidsethiek en hard werken. Hij speelde meer dan 200 shows binnen de periode dat het nog kon en haalde daarmee gemiddeld zes cijfers per nacht binnen. Vorig jaar stond hij op de 4e plaats, die hij dit jaar opnieuw bekleed en vasthoudt. Dankzij zijn eigen Dim Mark-platenlabel, kledingmerk en sponsordeals voor van grote merken zoals Samsung en Diesel, maakte hij dit jaar een winst van ongeveer $ 30 miljoen.

3. Calvin Harris

Deze naam stond bovenaan de ranglijsten van de best verdienende dj’s sinds de afgelopen zes opeenvolgende jaren, maar het blijkt dat 2019 gewoon niet het jaar voor hen was. De voormalige cash king van EDM zakte dit jaar terug naar nummer 3 en maakte de weg vrij voor The Chainsmokers en Marshmello om op te staan. Ondanks het feit dat zijn samenwerking met Rag’N’Bone Man, ‘Giant’ een enorm succes was, bedraagt ​​de winst vóór belastingen van Calvin Harris circa $38,5 miljoen, wat zeker niet minder is dan afgelopen jaar, maar niet genoeg om de koppositie vast te houden.

2. Marshmello

Wij hij nou precies is, geen enkel idee, maar dat hij er een goed belegde boterham op nahoudt mag duidelijk zijn. Desondanks hij al een tijd meegaat, is Marshmello ook een ‘groentje’ in deze prestigieuze ranglijst. In 2017 kwam hij binnen op nummer 8, maar een jaar later wist hij alweer naar de 5e plaats te klimmen. Het harde werk wierp zijn vruchten af ​​en hij haalde dit jaar de 2e plaats. De totale winst die Marshmello maakte wordt geschat op zo’n ​​$40 miljoen.

1. The Chainsmokers

De absolute nummer 1 is dus het DJ-duo ‘The Chainsmokers.’ Eindelijk werd de zesjarige streak van Calvin Harris doorbroken om plaats te maken voor dit succesvolle DJ-koppel. Het blijkt dat hun nummer ‘Closer’ met Hasley en de samenwerking met Coldplay op ‘Something just like this’ de doorslaggevende tikken hebben uitgedeeld. Met ca. $46 miljoen winst zijn ze de meest verdienden DJ’s van dit jaar.

Verder in de lijst stuiten we nog op aardig wat Hollands trots. Zoals je wel weet zijn Nederlanders goed vertegenwoordig in de muziekwereld. Zo zien we Tiestö (6), Martin Garrix (7), Armin van Buuren (10) en Afrojack (14). Allemaal haalden ze met gemak meer dan $10 miljoen binnen. De twee houden het nu even voor gezien, maar beloven terug te komen.

De volledige lijst is als volgt.

1. The Chainsmokers
2. Marshmello
3. Calvin Harris
4. Steve Aoki
5. Diplo
6. Tiësto
7. Martin Garrix
8. David Guetta
9. Zedd
10. Armin Van Burren
11. Kaskade
12. Skrillex
13. Alesso
14. Afrojack
15. Dimitri Vegas & Like Mike, DJ Pauly D and DJ Snake
Conclusion