Tiger Woods is degene die in je hoofd komt bij het denken aan golf, niet heel gek als je ziet wat de grote man allemaal aan titels op zijn naam heeft staan. De hele wereld weet wie deze golfer is. Door zijn vele titels heeft Woods een aardig vermogen op gebouwd. Weet jij hoe veel topgolfer Tiger Woods verdiend?

Woods won vorig jaar “the masters”, dit is een groot toernooi in golf. Hierdoor wist hij zijn vermogen nog wat op te hogen. Dit wist hij afgelopen jaar alleen niet voor elkaar te krijgen. De ervaren man sloeg de bal drie keer in het water en Dustin Johnson ging er met de winst van door. Dit was niet alleen voor  hem maar ook voor vele fans een flinke domper

topgolfer Tiger Woods

Dit verdient topgolfer Tiger Woods

Door 5 keer te winnen op het ”master” toernooi en drie keer de ”US open” te winnen kunnen we stellen dat de golfer een aardige titelreeks heeft weten neer te zetten. Voor het winnen van een toernooi krijgt de beste man prijzengeld. Vorig jaar bij de ”master” won hij al even meer dan 2 miljoen dollar. Op de PGA tour heeft Woods al zo’n 115 miljoen bij elkaar weten te spelen.

De atleet staat op nummer 8 op het lijstje met de meest rijke atleten. Niet slecht als je het ons vraagt.  Woods heeft sinds het begin van zijn carrière naar verluid zo’n 1,6 miljard dollar bij elkaar gespeeld. Daarmee ligt zijn huidige vermogen tegen de 900 miljoen aan. Woods was overigens de eerste sporter die miljardair werd door zijn sport.

topgolfer Tiger Woods

Bij een grote naam hebben komt veel volgers hebben bij. Met die volgers word je interessant voor bedrijven, ze willen met je adverteren. Dit is zijn grootste bron van inkomsten geworden door de jaren heen. 60 miljoen dollar wordt er jaarlijks uitgegeven door diverse bedrijven om ook maar een glimp van de sporter met zijn of haar product op te vangen op zijn socials. Al met verdient topgolfer Tiger Woods dus een aardige zak met geld