De Pokémon-kaarten die jij waarschijnlijk nog ergens in een stoffige doos op zolder hebt liggen, kunnen goed geld waard zijn. Ondanks het feit dat het slechts kartonnen kaarten zijn, hebben veel verzamelaars er klauwen met geld voor over. November 2019 schreven we al over de ‘duurste kaart’, ter waarde van €200.000. Slechts een schim in vergelijking tot het nieuwe record.

Momenteel is er een Ebay-veiling aan de gang van een Pokémon-kaart die nu al records heeft gebroken. Simpel gezegd: de duurste Pokémon-kaart ooit. In oktober van dit jaar gaf rapper ‘Logic‘ nog $220,000 uit voor één kaart, dit nieuwe record gaat daar dubbel en dwars overheen.

 

De Pokémon-kaart

De afgelopen maanden is het verzamelen van de geliefde kaarten opeens een stuk populairder geworden. Steeds meer bekenden besteden honderdduizenden dollars aan oude dozen met pakjes kaarten. In de hoop uiterst zeldzame Pokémon-kaarten tegen te komen. Ze zijn weer helemaal terug van weggeweest. Ondanks dat is de rage op veel speelplaatsen alweer verboden. De van origine Japanse kaarten doen de gemoederen namelijk hoog oplaaien. “Het bezit ervan leidt tot ruzies.”

Holographic Shadowless First Edition Charizard

Maar dat drukt de pret niet op deze waardevolle editie. We hebben het hier over de zeldzame 1st edition holografische Charizard uit 1999. Het hoogste bod ligt – op het moment van schrijven – op 270.800 dollar. De veilig loopt tot zaterdag 12 december, dus de kans is groot dat het bedrag dankzij de hype nog wel een stuk omhoog gaat.

Kaarten die productiefouten bevatten behoren vaak tot de meest waardevolle exemplaren. het type drukfout op deze Charizard-kaart staat bekend als shadowless, omdat er een schaduw mist aan de rechterkant van de Pokémon in kwestie. Een fout die snel werd verholpen, dus deze editie is zeer schaars. Dit exemplaar heeft een beoordeling van PSA 10 gekregen, wat de hoogste mogelijke rating is. Kortom: zo goed als nieuw.

Pokémon-kaart

 

Voor eigenaren van zeer zeldzame kaarten lijkt het in ieder geval nu het moment om in te stappen en ze te veilen. De kans dat deze hype eeuwig voort blijft duren is immers aan de kleine kant. Aan de andere kant: Pokémon-kaarten worden naarmate de tijd vordert alsmaar in waarde blijven stijgen. Via deze link kan je de advertentie vinden. Op Ebay kom je met de zoekterm ‘Pokemon-kaart’ op talloze vergelijkbare advertenties.