Het gebruik van 3D-printers om alledaagse voorwerpen en producten te fabriceren lijkt steeds normaler te worden. Zo experimenteert men met auto-onderdelen voor classic cars, maar ook 3D-geprinte protheses zijn een standaard binnen de industrie aan het worden. Uiteraard is 3D-printen toepasbaar op meerdere facetten, zo ook op de bouw van huizen. Waar de techniek eerst nog enigszins simpel was (rechte vormen en een standaard bouwpakket), daar is het nu mogelijk om architectonische hoogstandjes te printen. Maak kennis met Curve Appeal.

Het Curve Appeal 3D-geprint huis

Curve Appeal is een creatie ontworpen door WATG Urban. De planning vertelt ons dat het huis dit jaar gebouwd zal worden en dan ’t eerste huis op aarde zal zijn met deze vrije ontwerpbenadering. Zoals gezegd, de techniek vereiste tot nog toe altijd traditionele benaderingen. Blijkens dit huis is dat nu wel anders. Het huis is dusdanig ontworpen dat de eigenaren een zeer sterke band hebben met de omgeving waarin het huis staat. De ronde vormen en het gebruik van veel glas (dus natuurlijk licht) maakt dat dit huis perfect geschikt is om middenin de natuur te staan.

curve appeal huis 3d-print 3d luxe woning Pure Luxe

Het huis is tot stand gekomen door gebruik te maken van zo weinig mogelijk materiaal. Samen met 3D-specialisten bij Branch Technology is er voor gezorgd dat de constructie zo stevig mogelijk is, zonder afbreuk te doen aan het ontwerp. Het resultaat is een huis dat er enorm futuristisch uitziet, maar ongekend sterk en betrouwbaar is. Over eventuele prijzen wordt nog niet gesproken, maar dat dit de toekomst is, dat moge duidelijk zijn.

curve appeal huis 3d-print 3d luxe woning Pure Luxe curve appeal huis 3d-print 3d luxe woning Pure Luxe curve appeal huis 3d-print 3d luxe woning Pure Luxe curve appeal huis 3d-print 3d luxe woning Pure Luxe curve appeal huis 3d-print 3d luxe woning Pure Luxe curve appeal huis 3d-print 3d luxe woning Pure Luxe curve appeal huis 3d-print 3d luxe woning Pure Luxe curve appeal huis 3d-print 3d luxe woning Pure Luxe curve appeal huis 3d-print 3d luxe woning Pure Luxe

Bron: Luxatic