Net als velen van zijn concurrenten zet Bentley de volgende stap op weg naar een duurzame toekomst. Daar sluit de lancering van de geupdate Bentayga naadloos bij aan. Bentley verwacht dat deze plug-in hybride met een puur elektrisch bereik van 50 kilometer het bestverkochte lid van de nieuwe luxe Bentayga-familie gaat worden.

Bentley Bentayga Hybrid

Het vernieuwde exterieur- en interieurdesign van de Bentayga dat Bentley vorig jaar introduceerde is ook doorgevoerd op de nieuwe Bentayga Hybrid. Het model biedt daarnaast het “ultieme” op het gebied van elektrische luxe. De elektromotor is ondergebracht in de transmissie tussen de versnellingsbak en de verbrandingsmotor. De geüpgrade SUV kan direct vanuit stilstand het volledige koppel leveren, wat een stille en vooral snelle acceleratie oplevert.

Elektrisch

Als de Hybrid om extra koppel vraagt, of wanneer hij harder dan 135 km/u rijdt, werkt de 128 pk en 350 Nm sterke elektromotor samen met een 3,0-liter grote V6-benzinemotor met twee turbo’s. Dat resulteert in 449 pk en het gecombineerde koppel 700 Nm. De totale, gecombineerde actieradius bedraagt 860 kilometer.

Bentley

Niet alleen heeft de Bentley Bentayga Hybrid verschillende rijmodi, hij kan ook de informatie gebruiken die is opgeslagen via het Hybrid Efficiency Navigation-systeem voor de allerbeste efficiëntie. Het Bentley Hybrid Efficiency Accelerator Pedal heeft een drukpunt in EV Drive om de grens tussen puur elektrisch en hybridevermogen aan te geven.

Volledig elektrisch 2026

Bentley heeft aangekondigd dat in 2026 de volledige line-up moet bestaan uit plug-in hybrides of volledig elektrische voertuigen. Meer dan 90 procent van de klanten gebruikt hun Bentayga Hybrid van de eerste generatie dagelijks of meerdere keren per week en bijna 100 procent van de klanten gebruikt de EV-modus, waarvan de helft consequent reizen van minder dan 50 kilometer aflegt. In praktijk betekent dit dat het merendeel van de verplaatsingen overwegend zonder uitstoot kan worden afgelegd.

Ga voor meer informatie naar de website van Bentley.

front stad dashboard Bentley Bentayga Bentley Bentayga Bentley Bentayga