Ook al hebben we er met z’n allen al geruime tijd aan kunnen wennen, er is nog steeds een tamelijk hoeveelheid aan stervelingen met vliegangst. Dat kan getriggert worden door meerdere factoren, maar voornamelijk is de hoogte de boosdoener van hyperventilatie en zenuwinzinkingen. Misschien wat overdreven, maar toch is voor velen een vlucht geen pretje. Misschien biedt deze innovatieve business-jet van Yasava de oplossing.

Business-jet met raamgrote OLED-schermen

Hoewel een business-jet zonder CO2-voetafdruk op zijn minst een decennium verwijderd is, heeft het Zwitserse ontwerpbureau een plan gemaakt om het interieur zo duurzaam mogelijk te maken – wellicht ter compensatie van het omliggende uitstotende geheel.

Zo maken ze gebruik van materialen zoals leer en wol van milieubewuste producenten. “We kunnen onze impact meteen met 80 procent verminderen”, zegt Christopher Mbanefo, oprichter en CEO van Yasava.

Business-jet-3

Maar het meest high-tech component zijn toch wel de geïntegreerde OLED-schermen met hoge resolutie, in grotere muuroppervlakken aan de binnenkant van het vliegtuig. Hiermee kan bijna elke afwerking of effect – hout, steen, zelfs een jungleomgeving – in levensecht detail worden weergegeven. Bovendien kan het met een druk op de knop worden gewijzigd.

“We kunnen geweldige afwerkingen creëren zonder dat er één boom wordt gekapt”, zegt Mbanefo, die opmerkt dat het tot 200 jaar kan duren om een ​​enkele boom te laten groeien die wordt gebruikt in het interieur van vliegtuigen.

In lijn met de nieuwste trends op het gebied van koolstofcompensatie, zullen Mbanefo en zijn personeel binnenkort een blockchain-gekoppeld platform lanceren, Oxï-Zen, waar leden compensaties kunnen kopen die zijn gekoppeld aan individuele koolstofputten – bijvoorbeeld een specifiek bos of watermassa – en kan niet worden geruild of hergebruikt. “Met typische koolstofcompensaties is het moeilijk om te zien hoe, wanneer en waar de koolstof wordt geabsorbeerd”, zegt Mbanefo. “Met dit systeem kunnen we zien waar de koolstof daadwerkelijk is opgeslagen en kunnen we onze doelen bereiken.”

Ga aar de website van Yasava voor meer informatie.