Het appartement bevindt zich in het riffelgebouw wat is gedoopt tot Rijksmonument. Midden in het centrum van Leiden met een woonoppervlak van 340 m², waar de gemiddelde millennium het ongetwijfeld erg warm van zal krijgen.

Loft in Leiden

Het penthouse bevindt zich op 7e verdieping van de Meelfrabriek. Hier kom je middels een lift. Bij aankomst vallen je ogen onmiddellijk op het hoge plafond met de blootgelegen stalen constructie en buizen. Vanuit de hal heeft u toegang tot de binnentuin, vanuit hier is het elektrische dak bedienen en de ramen open te zetten waardoor het als semi-buitenruimte gebruikt kan worden.

Loft in Leiden

Verder is op deze etage de eerste slaapkamer, de masterbedroom met de en-suite badkamer voorzien van inloopdouche, wc en dubbele wastafel aan te treffen. Aan de voorzijde ligt de royale, open woonkamer van 103 m² – in combinatie met een open keuken. Aansluitend bevindt zich hier de bijkeuken die beschikt over vaste op maat gemaakte kasten en de wasmachine en droger. Naast de inpandige kenmerken, zal het uitzicht over Leiden het volgende zijn wat je aandacht zal trekken.

De stijl die we in het loft waarnemen is dan ook modern-industrieel te benoemen en herbergt enkele fraaie details. Het geheel past zodoende perfect bij de fabrieksomgeving.

Vastgoedbelegging

Momenteel is het nog in beheer van 68-jarige Herman van der en zijn vrouwelijke wederhelft, en dat is best opvallend te noemen want zo als gezegd, dit loft past eerder bij wat hippe dertigers of een veertiger in midlifecrisis dan bij een echtpaar zestigers. Maar goed, het lijkt erop dat Van der Kaay die zijn geld verdiende met Atlas Inexco, het pand in 2018 kocht als vastgoedbelegging.

Loft in Leiden

Het enige mogelijke nadeel van het nog steeds imponerende loft is dat er geen tuin of iets dergelijks aanwezig is. Tenzij je genoegen kan nemen met de twee ingetogen Franse balkonnetjes. Van der Kaay legde zelf slechts iets meer dan €750.000 neer voor het geheel. Dat was ongetwijfeld voor de renovatie. De vraagprijs van de loft in Leiden bedraagt nu € 1.895.000, iets minder dan de oorspronkelijke €1,9 miljoen die hij ervoor wilde vangen.

Klik hier op de Funda-pagina te belanden. 

Loft in Leiden Lof in Leiden Lof in Leiden tussenruimte living tussenruimte badkamer