Imitatie is de hoogste vorm van vleierij. Of het nu gaat om het kopiëren van gebouwen, monumenten of zelfs hele steden; het is allemaal al wel gedaan. China en Dubai blijken de marktleiders van namaak te zijn, in de breedste zin van het woord. Dat wordt maar weer eens bevestigd.

De ‘London taxi’ in Dubai

Dubai heeft echter zijn eigen subtiele invloeden. Ze zijn erin geslaagd om een hele stad uit de woestijngrond te stampen en vol te bouwen met architectonische wonderen, allemaal op hun eigen verdienste – soort van dan. Hetzelfde kan echter niet gezegd worden over de nieuwe taxiservice die in Dubai is gelanceerd. Ze bootsen hiermee nadrukkelijk de ‘London taxi’ na.

Roads and Transport Authority (RTA) heeft aangekondigd de modeldienst ‘London Taxi’ met hybride voertuigen te lanceren. Deze voertuigen hebben een semi-gebogen vorm en een zwarte kleur die de iconische London Cab nabootst die in de Britse hoofdstad opereert. Ze bieden voldoende ruimte om zes personen comfortabel van ‘a’ naar ‘b’ te vervoeren.

Upgrade

Toch hebben ze er een behoorlijk up-to-date model van gemaakt. Toegevoegde functies zoals een op satellieten gebaseerd navigatiesysteem, spraakbedieningssysteem, waarschuwingssysteem voor aanrijdingen voorwaarts, dodehoekbewakingssysteem en waarschuwingssysteem voor het verlaten van de rijstrook en een WIFI-netwerk zijn toegevoegd.

Dubai’s eigen ‘London taxi’ zal worden uitgerust met een dubbele motor voor een betere controle over het voertuig, een versneld remsysteem en een batterij die 30 minuten nodig heeft om op te laden met behulp van de snellaadfunctie.

Taxi Dubai

De Dubai Taxi Corporation streeft ernaar om de taxiproeven in februari te starten en de service is vooralsnog uitsluitend beschikbaar op de internationale luchthaven van Dubai.