Een ruim 2000 vierkante meter groot landhuis is op zichzelf al geweldig, maar gooit u er eens een dikke 2000 vierkante meter groot automuseum bij dan is het toch echt een bizarre verschijning.

Thunder Ridge, een landgoed in Colorado dat onlangs voor $19.990.000 op de lijst stond, heeft inderdaad beide. En terwijl dat betekent dat het huis van uw auto’s technisch gezien ruimer zal zijn dan dat van u, met graafwerken als deze, zult u niet achterblijven.

Gelegen in de kleine gemeenschap van Evergreen, slechts 30 minuten buiten Denver, heeft het zeven-bed, 14-bad huis genoeg eigenzinnige voorzieningen. Het belangrijkste is het binnenzwembad in grottestijl op de hoofdverdieping, dat de vorige eigenaar, voormalig raceautobestuurder Richard Berry, gemodelleerd naar Hugh Hefner’s beruchte drinkgat-Tiki-bar en zo verder.

Beneden is er een unieke bioscoop: een bioscoop geïnspireerd op Star Trek, compleet met gloeiende schijnbedieningspanelen langs de wanden. De stoelen zien eruit als die van Captain Kirk, compleet met het logo van The Enterprise, en zijn in staat om te bewegen en te synchroniseren met de acties die op het scherm worden getoond. Een wijnkelder en een proeflokaal zijn ook beneden, evenals een volledig uitgeruste salon die geschikt is voor kapsels, blow-outs, manicures en pedicures.

De bovenverdieping is volledig gewijd aan de master suite, die een eigen marmeren badkamer, inloopkast en uitzicht vanuit bijna elke hoek heeft. Alle andere slaapkamers zijn ondergebracht in een aparte vleugel op de hoofdverdieping.

Het nabijgelegen automuseum is ondertussen een monolithisch stuk onroerend goed met een eigen rechtse ruimte voor 100 auto’s in de hangarachtige showroom. Het heeft zijn eigen carwash, tankstation en theaterverlichting om van elke set wielen een bonafide pronkstuk te maken. Er zijn woonvertrekken op de bovenverdieping, met een slaapkamer en twee volledige badkamers, mocht u ervoor kiezen om personeel in te huren om toezicht te houden op uw collectie. Berry heeft hier zijn Bugatti Veyron gehuisvest – de eerste die ooit is gemaakt, evenals talloze andere gewaardeerde merken. Elektrische aansluitingen en zelfs een carwash zijn inbegrepen.

landhuis

Er is ook genoeg ruimte om er één mee te nemen voor een ritje. Het landgoed bestaat uit iets minder dan 80 hectare, met bergwegen om de grenzen van snelle auto’s te verleggen en een kaakslaggevend uitzicht als je in een grand tourer zit. Zie jij jezelf al wonen in dit landhuis?

landhuis landhuis landhuis landhuis