Een Bugatti Chiron verdient een statige, luxe opslagplaats. Dat is voor een Lego versie – klaarblijkelijke – niet anders. De Lego-fanaat achter het YouTube-kanaal The Brick Wall bouwde een geheel geautomatiseerde garage voor zijn blauwe Lego-Chiron – met alles erop en eraan.

Een slagboom, sensoren en openslaande deuren zodat de bestuurbare supercar zonder problemen in en uit kan rijden. De eerste sensor detecteert de kleur van de auto en opent automatisch de slagboom én garagedeuren. Ja, zo geavanceerd is deze miniatuur garage.

Lego-garage

Een geautomatiseerde Lego-garage lijkt een ultiem product vanuit de lockdown, zij het niet dat de video is geüpload in 2018.  Ook al is het van kleine plastic blokjes gebouwd, is er behoorlijk wat tijd en moeite in gestoken. Zeker met alle geautomatiseerde onderdelen en lichten. Volgens de schepper kostte het ruim 56 uur om te ontwerpen én bouwen, waarbij hij in totaal 2.560 steentjes voor nodig had.

Zoals de bouwer zelf al mooi in de beschrijving uitlegt: “Elke supercar heeft een garage nodig. De Lego Bugatti heeft een heel speciale nodig.” Daar hebben wij niks meer aan toe te voegen, kijken maar.