Lionel Messi heeft geld als water, waarmee een nieuw huis kopen voor de Argentijn slecht een klein kunstje is. Uiteraard bevindt zijn uitvalsbasis zich in Barcelona, maar onlangs heeft hij ook een prachtig nieuw appartement gekocht in de Verenigde Staten, Miami. En niet zomaar een. Het is genesteld in een aardigst opmerkelijk luxe torenflat; Porsche Design Tower.

Lionel Messi

Ook als je niks met voetbal hebt, is het haast onmogelijk om nog nooit van Lionel Messi gehoord te hebben. Al dik 15 jaar is hij de drijvende én vooral scorende kracht in het succesvolle elftal van FC Barcelona. En daarmee staat ook één van de meest lucratieve verbintenissen op zijn naam. De Argentijn verdient op jaarbasis ruim 130 miljoen euro, dat is maar liefst 358.000 euro per dag. Dat is niet alleen zijn salaris dat hij krijgt van FC Barcelona, maar ook de inkomsten uit reclames, premies, bonussen, Instagram en sponsoring zitten daarbij.

Messi

Hij kocht een penthouse in Miami, gelegen in de Porsche Design Tower. Hier had hij zo’n €8.17 miljoen voor over. Niet alleen heeft dit appartement uitzicht op de prachtige oceaan, maar het heeft ook een lift voor je auto’s. Het penthouse in de toren bevindt zich naast het strand van Sunny Isles in Miami.

Speciale autolift

Parkeren is in deze stad nogal een opgave, voornamelijk wegens de drukte, maar ook dankzij schaarse hoeveelheid aan parkeerplekken. Vooral als local kan dit nogal de nodige ergernissen opwekken. Gelukkig heeft Porsche daar iets op bedacht. Er is namelijk een autolift in de toren gemonteerd, waarmee elke bewoner zijn of haar auto naar de desbetreffende etage van hun appartement kan brengen. Zo heb je dag en nacht zicht op je bolide en weet je zeker dat ‘ie 24/7 veilig staat.

Messi

Aan ruimte geen gebrek. Niet alleen is het penthouse prachtig ingericht, ook heeft het meerdere woonlagen die je met de open trap te bereiken zijn. Daardoor is het tóch één grote ruimte in plaats van allerlei verschillende gesloten verdiepingen.

Nieuwe club?

De reden van deze aankoop is wel te verklaren. De afgelopen tijd lijkt Messi het steeds minder naar zijn zin te hebben bij zijn vertrouwde Catalaanse club. Er gaan dan ook geruchten rond dat hij een overstap zou maken naar een club in de Verenigde Staten. En laat er nu heel toevallig een groot stadion om de hoek van zijn nieuwe appartement zijn.