Een ongeluk zit in een klein hoekje. In een supercar voel je je onschadelijk, maar niets is minder waar. Autoreparaties vallen zwaar uit voor de portefeuille duur, vooral als het om luxe-auto’s gaat. Daarom is het een realistische vraag om jezelf te stellen; zal ik m’n beschadigde luxe-auto repareren of vervangen?

Prestatiegerichte luxe-auto

Omdat luxe auto’s zijn opgebouwd uit beste materialen die er zijn, zou je kunnen denken dat ze waarschijnlijk veel duurzamer en betrouwbaarder zijn dan gewone auto’s. De pijnlijke waarheid is dat de diverse onderdelen voornamelijk prestatiegericht zijn. De slijtage die ze doormaken is dan veel groter is dan bij doorsnee voertuigen. Waardoor het ook meer onderhoud en reparaties nodig heeft. Het negeren van de broodnodige reparaties heeft ook ernstige gevolgen. Vooral gezien het feit dat een groot aantal ongelukken wordt veroorzaakt door defecte auto-onderdelen.

auto

Alle auto’s hebben een datum dat ze worden afgeschreven, maar dat verschilt uiteraard per merk en model – en het rijgedrag.  verschillen in het tempo waarmee ze worden afgeschreven. Luxeauto’s worden niet in hetzelfde tempo afgeschreven als gewone auto’s, en daardoor behouden ze vaak zelfs na vele jaren een groot deel van hun waarde.

Soms worden zelfs auto’s met problemen voor een aanzienlijk bedrag verkocht. Dit geldt vooral voor verzamelobjecten. Je krijgt misschien veel meer waarde door uw auto te verkopen dan door de reparatie en de kosten die met reparaties gepaard gaan, dus als dat het geval is; grijp het met beide handen aan.

Reparatiefrequentie

Naast de kosten moet je ook rekening houden met de reparatiefrequentie. Je kunt misschien de kosten van één reparatie dragen, maar u bent misschien niet bereid om dezelfde kosten twee keer per maand te dragen.. Als een auto meer gaat kosten dan je bereid bent te besteden, is het beter om het te verkopen en inruilen voor een voordeliger exemplaar.

auto

Een auto is gebouwd met duizenden onderdelen die samenwerken om het geheel naar behoren te laten functioneren. Valt een onderdeel uit, kan dat funest zijn voor het totale pakket. Door uw auto te repareren, blijft deze mogelijk functioneel, maar u moet ook rekening houden met de langetermijneffecten van slijtage. Luxe auto’s zijn bijzonder beruchte geldkuilen, niet alleen vanwege de kosten van reparatie en onderhoud, maar ook vanwege de kwetsbaarheid van de talloze onderdelen.

Geldkuilen

Het hele punt van luxegoederen is niet om de meeste waarde uit uw geld te halen, maar eerder als een middel om je rijkdom te vieren. Toch kan een auto met mechanische problemen een van de ergste geldkuilen zijn die iemand kan hebben. Je zult moeten beslissen of uw luxe auto het waard is om geld voor te betalen.