Mesut Özil is misschien wel de meest besproken atleet van de afgelopen weken. Mesut spreekt zich in tegenstelling tot andere voetballers graag uitgebreid uit over de politieke problemen die er in de wereld zijn. Bij zijn huidige werkgever is het momenteel makkelijk geld verdienen, de voetballer zit hier namelijk standaard op de bank.  Onlangs heeft Mesut zijn overstap naar het Turkse Fenerbahce gemaakt. Maar hoeveel verdiende deze wereldtopper nou eigenlijk en hoeveel vermogen heeft hij met zijn carrière nou eigenlijk verdiend? Je leest hier over het vermogen en salaris van de voetbalster.

Mesut heeft zich meerdere keren uitgebreid uitgesproken over de problematiek die zich in China momenteel afspeelt omtrent de Oeigoeren. De voorzitter en clubbaas van Arsenal hebben de voetballer hier overigens niet op afgerekend.

We zagen de voetballer al eens overvallen worden samen met teamgenoot Kolasinac. Ze gaven zich overigens niet gewonnen, de overvallers werden op gepaste wijze weggejaagd door de twee. Dit bracht de voetballer al groots in het nieuws. Nu is de ster opnieuw een veel besproken nieuwsitem. Qua naamsbekendheid heeft de voetballer het dus prima voor elkaar.

Naast bekendheid moeten we niet vergeten dat deze voetballer een aardige top carrière achter de rug heeft. Hij was jarenlang de nummer 10 van Engelse top club Arsenal. Naast zijn toptijd bij de Engelse club heeft de nummer 10 ook voor Spaanse grootmacht Real Madrid gespeeld.

Mesut Özil

Dit alles heeft hem zelfs tot de best betaalde speler van Arsenal gebracht. Om precies te zijn verdiend Mesut Özil 20.076.112 euro per jaar. Dat is z0’n 1.650.000 per maand. Stel je voor dat je 55.000 euro per dag verdiend, bizar toch? Dit alles brengt het vermogen van Mesut op ruim 120 miljoen dollar. Hiermee staat hij in de top 10 rijkste voetballers.

Of de ster bij zijn nieuwe club net zo veel betaald krijgt is onduidelijk. Maar reken er maar op dat dit ook absoluut geen verkeerd salaris zal zijn…