Trever Noah is een welbekende tv-presentator en komiek. De meesten zullen hem kennen als gastheer bij The Daily Show. In de Amerikaanse showbizz-salarissen kijken ze niet op van een miljoenetje meer of minder. Daar kan deze Zuid-Afrikaan ongetwijfeld over meepraten. 4 maanden nadat hij een residentie in Bel Air verpatste voor $21,7 miljoen, koopt hij een nieuw mansion in de nota bene dezelfde wijk.

Bel Air-mansion van Trevor Noah

Het blokvormige bolwerk werd afgeleverd in 2014 en ontworpen door architect Mark Rios. Bedoeld om te fungeren als zijn persoonlijke woning. Begin 2018 werd het 11.000 vierkante meter grote manse oorspronkelijk op de markt gezet voor $36 miljoen. Die prijs daalde vervolgens tot $29,5 miljoen. Uiteindelijk kwam Trevor Noah om de hoek kijken en was sindsdien verkocht. En wist er nog ruim $2 miljoen vanaf te snoepen.

Bel Air

Verscholen achter een torenhoge muur van bamboe, werd het huis geïnspireerd door het Japanse ontwerp van ingetogen eenvoud en rustgevende esthetiek. Bijna elke kamer heeft monolithische glazen wanden van vloer tot plafond. Verder is er een de chique minimalistische keuken aanwezig met een prachtig uitzicht over de bergen van Santa Monica en – op een heldere dag – naar de Stille Oceaan.

Op het laagste niveau van het huis bevat kamer muren met uitschuifbare ramen voor de ultieme woonervaring binnen en buiten. Boven pronkt het hoogste niveau met grootschalige woon-, eet- en familiekamers; een trap uit geïmporteerd Duits hout leidt naar de bovenverdieping, waar zich vier ensuite gastenkamers én een mastersuite bevinden.

Het huis heeft ook een uniek penthouse-niveau dat uitsluitend is gewijd aan een luxe bioscoopzaal, waar muren met een druk op de knop verdwijnen en uitkomt op een dakterras met een zitgedeelte aan de bar.

Het terrein van het pand is net zo zorgvuldig samengesteld als het huis zelf. Met minimalistische uitgestrekte geometrische gazons en een neutrale motor court die plaats biedt aan 10 auto’s. Voeg daar nog een infinity pool bij en het droomhuis is zo goed als af.

Enkele van de vele andere voorzieningen – zowel binnen- en buitenshuis – zijn onder meer een fitnessruimte, kantoor, bibliotheek, en een lift. Achteraan, grenzend aan het zwembad, is er een kleine cabana met een natte bar, barbecue en een lounge op het dak.

Trevor Noah zitgedeelte Trevor Noah trap kamer Trevor Noah Trevor Noah