De Turkse ontwerper Hayri Atak van Architectural Design Studio heeft een 210 meter hoog wolkenkrabber-ontwerp onthuld dat de skyline van New York voorgoed gaat laten veranderen.

Skyline New York

De structuur ziet er organisch uit, bijna alsof het uit een vormbare klei is gehouwen. Daarmee steelt het behoorlijk de show, zeker met de omliggende ietwat verjaarde panden.Het ontwerp is geïnspireerd op biologische concepten, zoals anatomie en cellen, waardoor het gebouw zich onderscheid van het verdere dichte stadsbeeld. Het is bekend dat het bedrijf out-of-the-box-structuren maakt.

New-York

De Hayri Atak Architectural Design Studio heeft echter niet onthuld wat de bouw ongeveer gaat kosten. De studio staat erom bekend adembenemende wolkenkrabbers te maken en de skyline van de stad te transformeren.

Ze gaven toe dat als de wolkenkrabber in New York gaat worden gebouwd, het zeker ‘veel’ zou kosten. Maar dat is geen verassing. Het project bevindt zich in conceptstadia en gezien de moeizame opgave om het te bouwen na miljarden te hebben uitgegeven, zou het zomaar nog een tijdje in die staat kunnen verkeren.

Skyline New-York New-York