In 2019 werd de Porsche Taycan gelanceerd. De een noemde het een Tesla-killer, de ander een van de minst efficiënte elektrische auto’s van dat moment. Feit is dat er een nieuwe basisversie is onthuld, die goedkoper is en een grotere actieradius heeft.

Porsche Taycan

Porsche levert de Taycan momenteel in drie varianten. Aan de top staat de machtige 761 pk sterke Turbo S, die de Turbo van 680 pk en de 4S (430 pk) onder zich heeft. Porsche voegt nu een nieuwe versie aan het leveringsgamma toe, die een rol als instapmodel gaat invullen.

Porsche-Taycan-3

In tegenstelling tot zijn verwanten is de nieuwe Taycan altijd achterwielaangedreven. Op de achteras zit een elektromotor die 326 pk – met Launch Control 408 pk – krachtig is in combinatie met het kleinste accupakket, dat een capaciteit heeft van 79,2 kWh.

De nieuwe Porsche Taycan wordt aangeboden in verschillende configuraties. Standaard is de achterwielaangedreven uitvoering met de zogenoemde Performance Battery en een 240 kW elektromotor. Deze motor heeft een overboost-modus tot 300 kW.

Performance Battery Plus

De Performance Battery heeft een capaciteit van 79,2 kWh, maar een upgrade behoort tot de opties. Dat in de vorm van een Performance Battery Plus-pakket. Die breidt het accupakket tot 93,4 kWh uit. Bij deze versie levert de elektromotor 280 kW, met 350 kW op de aangedreven achterwielen in de overboost-modus.

Porsche-Taycan-5

Met de instapversie is de actieradius 431 kilometer, met het optionele accupakket ligt de range op 484 kilometer. Hiermee heeft de nieuwe basisversie de grootste actieradius in de reeks. Voorheen was dat de 4S met Performance Plus-accu (466 kilometer).

Beide varianten van de nieuwe Taycan doen er 5,4 seconden over om vanuit stilstand de 100 kilometer per uur aan te tikken – ongeacht welke batterij. Waarbij de topsnelheid op 230 km/h ligt.

Onder de €100.000

Voor het eerst duikt de elektrische sportsedan op onder de 100.000 euro. De nieuwe basisversie bedraagt €87.200 om precies te zijn. Daarmee is de bolide goedkoper dan de 4S, die €110.600 kost. Vanaf half maart leverbaar. Klik hier meer te weten te komen over het vernieuwende exemplaar.

Porsche-Taycan-2