Max Verstappen houdt van snelheid. Dat is in de lucht niet anders dan op het asfalt. Mede door zijn fascinatie hiermee kocht hij waarschijnlijk laats een privéjet. Voor het eerst landde zijn aankoop op Schiphol, maar was er ook alweer vlug vandoor – zoals we van de 23-jarige gewend zijn.

Falcon 900EX van Max Verstappen

Formule 1-coureur Max Verstappen is dus de trotse eigenaar van een privéjet genaamd Falcon 900EX. Gisteren was dat vliegende gevaarte voor heel even te bewonderen op Schiphol. Het vliegtuig is zojuist weer opgestegen, maar hieronder vind je beelden van de razendsnelle zwart-oranje verschijning.

De Falcon was voorheen eigendom van miljardair Richard Branson, bekend van het Virgin platenlabel. Branson was een jaar of tien geleden actief in de Formule 1 als sponsor van Brawn GP en de eigenaar van Virgin Racing. Nu Verstappen de jet heeft overgenomen vliegt het weer terug in het flamboyante Formule 1-wereldje. Max is hiermee de derde eigenaar, eerder stond het bewuste vliegtuig op de naam van een Indiër.

Het vliegtuig heeft een kruissnelheid van 950 kilometer per uur en kan 7400 kilometer in de lucht blijven zweven voordat er weer getankt moet worden. Er kunnen in totaal 18 personen mee aan boord.

Ondanks dat het een derdehands is, heeft Max er uiteraard flink voor moeten betalen. De exacte prijs is niet bekend, maar een functionerende privéjet als deze levert minstens een paar miljoen op. Maar dat kan hij zich uiteraard prima permitteren. De Quote schatte zijn vermogen eerder dit jaar namelijk op ruim €65 miljoen – op basis van salarissen en bonussen.

Meer weten over Max Verstappen? Eerder namen we al een kijkje in zijn woning in Monaco en doorliepen we zorgvuldig zijn imponerende wagenpark.