Tijdens de CES 2021 beurs presenteerde Samsung een aantal nieuwe technisch vooruitstrevende snufjes. Waaronder een robotbutler die onder meer de vaatwasser kan inruimen, opruimen en drinken kan inschenken. Een robot voor de échte luxepoezen die na een lange dag werken willen relaxen en dit soort onverdienstelijke klussen liever uitbesteden.

Samsung Bot Handy

De Bot Handy is een langwerpige robot op een rijdend platform. Aan de zijkant zit een robotarm- en hand, en de robot kan zichzelf langer en korter maken. Met een camera bovenop kan Bot Handy zijn omgeving zien en de kunstmatige intelligentie zorgt ervoor dat de robot objecten kan herkennen. Ook kan het technische snufje zichzelf in de hoogte uitschuiven om beter bij hoger liggende objecten te kunnen.

Samsung-robot-1

In een video is te zien hoe het apparaat de vuile was van de vloer pakt, de vaatwasser inruimt, een tafel dekt en drinken rondbrengt.

De robot weet hoe ‘ie objecten moet oppakken en met hoeveel kracht zonder ze te slopen. Het apparaat kan helpen met allerlei klusjes in huis, zoals het opruimen van de (slappe) was, het dekken van de tafel en het inruimen van de vaatwasser. Het is niet bekend wanneer de Bot Handy op de markt komt – gezien het project zich nog in de ontwikkelfase bevindt. Toch biedt dit wederom een hoopvolle blik in de toekomst, nietwaar?

Samsung

Volgens Samsung is Bot Handy een “verlenging van de keuken, de woonkamer en elke andere plek in huis waar je wel een extra handje kan gebruiken”. Op de voorzijde van de robot is een scherm gemonteerd die twee ogen tonen die diverse emoties kan uitdrukken.

Kunstmatige intelligentie

Het Zuid-Koreaanse concern wil zich steeds meer gaan richten op AI. Hoofdonderzoeker van Samsung, Sebastian Seung, zegt dat het gaat om een persoonlijkere aanpak. “Het gaat er om dat je er elke dag van profiteert en onderdeel bent van producten en diensten die je leuk vindt. Als je AI ergens bij betrekt, ontstaat er iets geheel nieuws.”