Turkije is een populaire vakantiebestemming onder ons Nederlanders. Vaak gaat de keuze uit naar ietwat ordinair all inclusive resort. Toch hoeft dat niet altijd het geval te zijn. Mardan Palace is een luxe hotel gevestigd in Lara, Antalya. Waarbij de bouw een gerapporteerde kostprijs van ongeveer $1,4 miljard bekostigde. Met meer dan 560 hotelkamers staat het algemeen bekend als het duurste luxe resort van Europa.

Titanic Mardan Palace

Maar de vakantiebestemming is van meerdere markten thuis. Zo heeft het paradijsachtige resort één van de grootste buitenzwembaden van Europa en 8 à-la-carterestaurants. Het Titanic Mardan Palace beschikt over een privéstrand en biedt luxe kamers met toiletartikelen van Hermes.

Titanic Mardan Palace-5

De verschillende restaurants serveren authentiek Russische, Franse, Thaise, Japanse en mediterrane gerechten. De maaltijden worden allemaal geserveerd in het hoofdrestaurant. De bar op het dak biedt een panoramisch uitzicht op het resort en de zee.

Titanic Mardan Palace-8

Elke kamer heeft een balkon dat rijkelijk uitzicht biedt op het Taurusgebergte, de Middellandse Zee of het zwembad. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning en verlichting met afstandsbediening. Het buitenbad heeft een aquarium in het midden en fonteinen. Er is ook een zwemrif, waar je in alle rust én veiligheid een duik kunt nemen of kunt snorkelen tussen de vissen.

Een baken van rust

In de luxe spa kan je helemaal tot rust komt doormiddel van exotische therapieën, een ultramodern fitnesscentrum en een meditatieruimte met uitzicht op het binnenzwembad. Bij het Thalasso-schoonheidstherapiecentrum kan je terecht voor eventuele gezichts- en lichaamsverzorging.

De goedkoopste kamer – Premium Room heeft in instapprijs van €268, daarop volgend is de Premium Family Room van €442. Dan is er nog de Premium Pool Duplex Suite van 110 m² die €603 per nacht bedraagt. De duurste kamer is het Lake House. Het Lake House is 170 vierkante meter groot en omvat twee slaap- en twee badkamers. Gelegen aan het zwembad dat exclusief besteedbaar is voor uitsluitend Lake House-gasten.

Het centrum van Antalya is zich slechts 15 km afstand en is met de auto in slechts 20 minuten bereikbaar. Op Booking.com krijgt het toevluchtsoord een score van 9,1 – voor een reis voor twee.

Strand Zwembad Titanic Mardan Palace-12