Er zijn veel beroemdheden geweest die hebben geprobeerd uit te breiden en verschillende dingen te doen met hun carrière, maar slechts weinigen zijn erin geslaagd om het zo succesvol en naadloos te doen als Joe Rogan. De voormalige Fear Factor-presentator heeft een behoorlijk solide carrière achter de rug als stand-up comedian en commentator bij de UFC. Nu focust hij zich vooral op zijn succesvolle podcast.

Joe Rogan

De nu 53-jarige werd geboren op in 1967 in New Jersey. Hij is van Italiaanse en Ierse afkomst. Zijn vader werkte als politieagent, maar verliet het gezin toen Rogan nog maar 7 jaar oud was. Op dat moment verhuisden Rogan en zijn moeder van New Jersey naar Californië. Daar ontwikkelde hij een interesse in de vechtsport.

Hij stopte echter op 21-jarige leeftijd vanwege hoofdpijn. In 1988 begon hij als comedian, maar zijn passie voor de vechtsport bleef altijd aanhouden. Dat zorgde ervoor dat hij in 1997 interviewer en commentator werd bij de UFC. Maar dan is er nog zijn podcast – waar hij in 2009 mee begon.

The Joe Rogan Experience

The Joe Rogan Experience wordt veel geprezen om z’n boeiende (beroemde) gasten, intrigerende gesprekken en relaxte setting – waar een of meerdere joints of drank vaak aan bijdragen. De podcast begon als als een manier om met fans te praten en gek te doen met Rogan’s toenmalige cameraman en vriend, Brian Redban. Over een periode van meer dan tien jaar tijd is de podcast aanzienlijk geëvolueerd in iets veel groters.

Vermogen

Volgens WealthyGorilla verdient hij zo’n $100.000 per aflevering. Hij woont in een gigantisch huis in Californië. De woning is gelegen in een gated-community in het heuvelachtige gebied van Bell Canyon. Toen Rogan zijn huis kocht, kostte het hem $2,2 miljoen.

Verder heeft hij er een riante opnamestudio mee opgezet, waar hij miljoenen tegenaan heeft gegooid. Al met al wordt zijn eigen vermogen geschat op zo’n $100 miljoen.

Joe Rogan

Zijn woning in Bell Canyon