Scheepswerf Wally heeft haar nieuwste ontwerp, de WHY200, bekroond en beweert dat het in meer dan één opzicht een cool nieuw “ruimteschip” is. Het compacte futuristische schip is 27-meter lang, toch beweert de scheepswerf dat het alle binnenruimte van een superjacht zal bieden, samen met de verwachte hoeveelheid power.

WHY200

WHY200 is ontworpen door Wally’s oprichter Luca Bassani in samenwerking met de eigen technische afdeling van de Ferretti Group. Het beschikt over scheepsarchitectuur door Laurent Giles NA en interieurontwerp door A. Vallicelli & C Studio. Samen heeft dit team een ​​multifunctioneel vaartuig gemaakt met een innovatief full-wide-body ontwerp.

Wally

WHY200 biedt meer meer dan 200 vierkante meter woonoppervlakte binnenshuis, inclusief een 22 vierkante meter bovendek en een 100 vierkante meter hoofddek. Het benedendek heeft een typische voetafdruk voor de lengte van het jacht, gegeven aan drie of vier dubbele gastenhutten (afhankelijk van de keuze van de lay-out). De bemanning en de dienstverblijven beschikken over de grootste capaciteit, met een kombuis en drie hutten voor maximaal vijf bemanningsleden, verdeeld over 32 vierkante meter.

Het achterdek wordt geflankeerd door glazen panelen die beschutting én uitzicht bieden op het water. Het bovendek op het achterdek biedt ondertussen voldoende ruimte om achterover te leunen op de verscheidene ligstoelen.

Waterspeelgoed

Natuurlijk is plezier in én op het water de belangrijke attractie voor het jachtleven en de WHY200 brengt dit naar voren “in overvloed”. De uitklapbare vleugels breiden de strandclub uit tot het soort magnitude gezien op een superjacht/ Het beslaat 32 vierkante meter met toegang tot de zee aan drie zijden, waardoor een geheel nieuw niveau van plezier aan de waterlijn ontstaat. Met niet één maar twee verborgen garages is het een ongekende hoeveelheid aan opslagcapaciteit voor een jacht van deze ingetogen grootte.

De WHY200 is het eerste hybride jacht van Wally en is voorzien van een adaptief meervoudig voortstuwingssysteem van Volvo. Die zorgt ervoor dat het jacht een indrukwekkende 20 knopen kan halen in de hyper-verplaatsingsmodus of grotere afstanden zuiniger kan overbruggen. Het is ook uitgerust met zowel vin- als gyroscopische stabilisatoren om het stabiel op zee te houden.

WHY200 gaat gedebuteerd worden door de Ferretti Group Private in Monaco deze September. 

Wally WHY200 WHY200 WHY200