Het Z Line House is één van de wooneenheden in Indonesië die de uitdaging in constructie en ontwerp aanging. Met succes kunnen we wel concluderen. Het samenspel tussen functie, vorm en licht uitgegroeid tot een architectonisch hoogstandje dat uniek in zijn soort is.

Z Line House

De eisen en vereisten van de klant waren zeer specifiek en gedetailleerd. De voornaamste moeilijkheid was om tegemoet te komen om een huis te creëren dat visueel verbluffend en uniek is. Maar tegelijkertijd de conventionele vereisten van het lokale huis zou behouden. Aardig gelukt, nietwaar? Het project ging van start in oktober van 2014 en werd opgeleverd in oktober 2019 en is te bewonderen in Semarang, Indonesië.

Z Line House

Fernando Gomulya Photography

De geometrische verkenning van het huis was gericht op het maximaliseren van het potentieel van de bestaande woning. In contracten met de interne gebieden, die zijn ontworpen om een ​​grotere vloeiendheid te hebben in de overgang tussen de ruimtes.

Geometrie

Fernando Gomulya Photography

5 jarige bouw- en ontwerpfase

De geometrie is geoptimaliseerd om de waterstroom van de zware regenval in het tropische klimaat te regelen. De verdeling van de gevelopeningen was sterk afhankelijk van de uitzichten, de lengte van de bewoner en de gelijkmatige verdeling van natuurlijk licht. Z Line House is gerealiseerd na een lange studie- en bouwfase die ruim 5 jaar in beslag heeft genomen.

Klik hier voor additionele informatie.

Architectuur-1

Fernando Gomulya Photography

Architectuur

Fernando Gomulya Photography