Donkervoort heeft vandaag het pensioen van oprichter Joop Donkervoort aangekondigd. De 71-jarige Joop richtte het bedrijf op in 1978 en bouwde het automerk op van scratch tot een wereldberoemd sportwagenmerk. ⁠De lasten en verantwoordelijkheid van het merk komt vanaf nu te liggen op de schouders van zijn 33-jarige zoon Denis. ⁠

Donkervoort Automobielen

Joop zal daarentegen niet van de radar van zijn eigen opgezet bedrijf verdwijnen, hij is immers nog gezond en fit. Hij is van plan om jonge ondernemers als een mentor te begeleiden, maar zal ook als consultant bijdragen aan design- en ontwikkelingsprojecten. Het statement op de site luidt als volgt: “Daarbij zal hij zijn expertise blijven delen in de ontwikkeling van nog geheime, geheel nieuwe modellen van Donkervoort, van chassis en ophanging tot de materiaalmix en het design.”

Sinds Joop Donkervoort het bedrijf oprichtte in Tienhoven, zijn er om en nabij 1.500 exemplaren in elkaar gezet. Stuk voor stuk volgens zijn eigen filosofie. Elk model wordt met de hand gebouwd in nauw overleg met hun toekomstige eigenaars, waardoor geen enkele Donkervoort identiek is.

“Mijn vader heeft hier in zijn leven verbazingwekkende dingen bereikt en de uitgebreide familie van personeel en eigenaren van Donkervoort zal altijd dankbaar zijn voor zijn visie, vasthoudendheid en overtuiging dat onze auto’s emoties moeten opwekken”, aldus Donkervoort Automobielen, aldus de kersverse directeur Denis Donkervoort. ⁠

Donkervoort-1

“Zijn expertise en ervaring zullen echter niet verloren gaan voor Donkervoort, en hij zal altijd een belangrijke rol spelen bij het bedrijf dat hij heeft opgericht. Iedereen die mijn vader kent, weet dat hij niet langzamer gaat rijden, maar hij is nu beschikbaar om zijn expertise op projecten met ons te delen, maar ook op projecten buiten met andere bedrijven.⁠

Voor het volledige verhaal kun je terecht op de website van de Nederlandse automobielfabrikant 

Donkervoort