Het appartement van de onlangs overleden Jan des Bouvrie staat te koop. De bekende interieurontwerper overleed afgelopen jaar op 78-jarige leeftijd. Inmiddels staat het appartement van de ontwerper te koop op Funda. Het appartement is – al zeggen wij zelf – bijzonder luxe en is uiteraard volledig door Des Bouvrie zelf ontworpen en ingericht.

Appartement Jan des Bouvrie

Het appartement bevindt zich in Amsterdam-Zuid en telt een woonoppervlakte van 66m². Het appartement is gelegen in een karakteristiek pand uit 1904. De woning beschikt nog over historische details, maar is desondanks volledig gerenoveerd. De ligging is ideaal als je houdt van een drankje of een hapje eten op de sfeervolle terrasjes van Amsterdam.

Jan des Bouvrie appartement 1

De omgeving van Oud-Zuid zelf is vrij rustig en je kunt je ook heerlijk terugtrekken. In het appartement zie je al gauw de invloeden van Jan des Bouvrie naar voren komen. De interieurontwerper heeft zijn stempel gedrukt op de inrichting en dat valt al direct te zien als je naar binnen loopt.

Interieur

Bij binnenkomst vallen vooral de grote kunstwerken op die aan de muren hangen. De achterzijde van het appartement bestaat uit een grote moderne open keuken en een eethoek. De badkamer bestaat onder andere uit een grote glazen inloopdouche en een aparte wasruimte. In elke kamer is de invloed van Jan des Bouvrie terug te vinden.

Ook een kopje koffie in de frisse buitenlucht is mogelijk dankzij het rustig gelegen balkon met openslaande deuren. Het balkon is gericht op het oosten, dus je kan in ieder geval genieten van een ochtendzon.

Jan des Bouvrie

Geïnteresseerden kunnen via Funda een bezichtiging aanvragen of een optie tot koop doen. De vraagprijs van het pand is €500.000. Hiervoor krijg je een prachtige historische woning uit 1904 met een prachtige ligging in Amsterdam-Zuid en ingericht door een van de meest gewaardeerde interieurontwerpers die ons land ooit heeft gekend. Wie weet is het stulpje binnenkort van u.