De RS e-tron GT, het eerste volledig elektrische RS-model van Audi, is nu te bestellen bij de Nederlandse Audi-dealers. Het sportieve topmodel is zeer een zeer krachtig EV en beschikt standaard over quattro vierwielaandrijving. Ook het uiterlijk en de uitrusting dekken de laden van het RS-kenmerk.

Normaal gesproken zit er weken tussen de onthulling van een nieuw model en de communicatie over de Nederlandse prijzen. Dat is bij Audi niet anders. De Nederlandse importeur handelt echter met de E-tron GT een stuk vlugger. De prijs van de reguliere e-tron GT werd al bekend gemaakt, maar op de RS-versie moesten we nog even wachten. Dat wachten werd vandaag beloond.

RS e-tron GT

Opvallende accenten zijn onder meer de 20 inch lichtmetalen velgen die zicht bieden op een high-tech remsysteem met remschijven die zijn voorzien van slijtvaste wolfraamcarbidecoating. In goede RS-traditie zijn veel carrosseriedelen in glanzend zwart uitgevoerd, waaronder de grille, bumperelementen, dorpels en buitenspiegels.

Audi-RS-e-tron-GT-4

In het interieur smelten luxe en sportiviteit samen. Naast Audi virtual cockpit, MMI navigatie plus, achteruitrijcamera, 3-zone automatische airconditioning en interieurvoorverwarming. Dankzij Audi drive select beschikt de bolide over elektrisch verstelbare Sportstoelen ‘plus’, een multifunctioneel met leder bekleed sportstuur, het ambiente lichtpakket en het Bang & Olufsen 3D premium sound system.

Audi-RS-e-tron-GT-2

Het systeemvermogen bedraag 646 pk met 830 Nm in boostmodus. De aandrijfkracht wordt volledig variabel, per individueel wiel via quattro vierwielaandrijving verdeeld. De 2-versnellingsbak draagt bij aan het realiseren van razendsnelle acceleratiecijfers van stilstaand naar 100 km/h in slechts 3,3 seconden. De topsnelheid is begrensd op 250 km/u.

Laadtijd en actieradius

Het krachtige accupakket maakt een actieradius van 472 km mogelijk. Bij een 270 kW snellader volstaat 5 minuten ‘tanken’ voor 100 kilometer extra. Het laden van 5-80% duurt circa 22 minuten. Zie hier de verschillen tussen de reguliere e-tron GT en de RS-variant.

De Audi RS e-tron GT is leverbaar vanaf €146.295, en is net als de reguliere GT vandaag al te bestellen. Check de site van Audi voor meer.