The Godfather, The Deer Hunter, Goodfellas, Taxi Driver, Joker, Heat en The Irishman. Dit is slecht een greep uit het indrukwekkende portfolio van Robert de Niro. Onderhand is de topacteur 77 jaar oud, maar hij weet maar van geen ophouden. In The Irishman werd zelfs CGI toegepast om hem jonger te laten lijkt, dat gelde overgrens ook voor Al Pacino en Joe Pesci. In de klassieker Heat wordt er gedraaid in een villa in Malibu, laten we daar eens binnenkijken.

Robert De Niro

De moderne residentie, die op het zand ligt en pal tegen over de Stille Oceaan in Malibu ligt, is licht, open en luchtig. Net iets anders als in welke staat het in de serie uit 1995 wordt uitgebeeld. Heat is overigens de eerste film waarin De Niro schermtijd deelt met zijn even geroemde collega Al Pacino.

Robert-De-Niro-Huis-2

Regisseur Michael Mann koos ervoor om de film bijna volledig op locatie, met zeer weinig gebruikte soundstages of ‘Hollywood-sets’, wat ongehoord is, vooral voor een productie van dit kaliber aan film

Talloze iconische LA-locaties komen aan bod in de film (IMDb: 8,2). Neil McC (gespeeld door De Niro) grimmig moderne pad, hoewel alleen getoond in een handvol scènes, is niet minder gedenkwaardig. Dus de langdurige uitsluiting van locatiebronnen voor Heat-opnames is verrassend. Toch identificeerde een anoniem persoon de woning uiteindelijk via MLS-afbeeldingen als 26940 Malibu Cove Colony Dr.

Geschatte waarde en koopprijs

Het eigendom werd in december van afgelopen jaar verpatst voor $7.25 miljoen. Ondanks de renovatie in 2016, is het nog steeds erg herkenbaar aan “Warmte” – nou ja, structureel tenminste. Het ietwat dramatische pand in de film met twee verdiepingen bevat vier slaapkamers en drie badkamers verdeelt over 325 m2.

Robert-De-Niro-1

Met kamerhoge ramen, drie open haarden en een eigenaarsuite met een ingebouwd bureau en een zithoek. De waarde van de residentie aan zee wordt geschat op $8,595,514. In de afgelopen 30 dagen steeg de waarde met +7.3 %.

Robert-De-Niro-3 Heat Heat Robert-De-Niro-3 Robert-De-Niro-3