Als rijkste man op aarde, heeft Elon Musk een vermogen van meer dan €150 miljard. De techmiljardair en voorman van Tesla heeft ondertussen ook een aardig vastgoedportefuille op weten te bouwen. Wij hebben uitgezocht wat ’s werelds rijkste man precies doet met zijn vastgoed.

De huizen van Elon Musk

In een tweet die Musk vorig jaar naar buiten bracht, liet hij weten geen huis meer te willen bezitten. Dat de beste man wel vaker impuls-tweets naar buiten brengt wordt de laatste tijd steeds meer duidelijk.


Musk heeft zich in ieder geval aan zijn woord gehouden, aangezien hij meerdere huizen heeft verkocht. In 2020 bezat de miljardair nog 6 huizen in de luxe wijk Bel-Air in LA. Die huizen zijn inmiddels allemaal verkocht. De eerste 2 huizen werden verkocht voor €25 miljoen en €5 miljoen. De overige 4 huizen heeft Musk gezamenlijk te koop gezet voor €54 miljoen.

Eenmaal, andermaal… verkocht

Vorige maand was het raak en besloot de lokale ontwikkelaar Ardie Tavangarian om de 4 huizen te kopen. Het opvallende is dat de 4 huizen totaal verschillend zijn. Zo is één van de 4 huizen een luxe paleis, terwijl een ander huis een doodnormale bungalow is.

Met de opbrengsten van deze verkopen is het vermogen van de Zuid-Afrikaan met slechts 0.4% gestegen. Voor het geld hoeft Musk het dus niet te doen.

Elon Musk huis

Wie denkt dat de voorman van Tesla nu op straat moet slapen, heeft het mis. Musk bezit nog een stuk land in Sillicon Valley van 40 voetbalvelden groot. Zijn huidige vriendin en moeder van zijn jongste zoon X Æ A-12, bezit ook nog een gigantisch huis in een voorstad van Los Angeles. De Musks hebben dus zeker niks te klagen.

Naar verwachting zal het gezin over een tijd intrekken in een wat bescheidener huis. Men zegt wel eens dat bescheidenheid de mens siert en dat willen we bij Musk best geloven.