In het Drentse Norg ligt de meest luxe camping van Nederland. Gelegen in het bos, ligt 5-sterrencamping de Norgerberg. Voor iedereen die toe is aan rust, maar niet primitief wil vertoeven is dit de ideale camping. De camping biedt plaats aan verschillende accomodaties, waaronder bungalows, chalets en kampeerplekken.

De meest luxe camping van Nederland

De meest luxe camping van Nederland biedt gasten de mogelijkheid om te ontspannen in een wellness. Het sanitair is – in tegenstelling tot veel andere campings – ontzettend goed bijgehouden. Voor kinderen is er zelfs een speciaal ingerichte toilet-, douche- en bad voorziening.
Gasten hebben de mogelijkheid om boodschappen te doen in een speciale ‘hogenoodwinkel’ op het terrein.

Het grote verschil met andere campings, is dat De Norgerberg alle mogelijke faciliteiten aanbiedt. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om met je camper of caravan te kamperen op een groot kampeerterrein. De luxe kampeerplekken hebben hun eigen privé-sanitair. Dat is toch wat aangenamer dan een gedeelde toilet-, douche- en badruimte.

Bungalows en chalets

Luxere alternatieven zijn het afhuren van een bungalow, of chalet. De meeste bungalows zijn stijlvol ingericht en kunnen plaats bieden aan grote families. Er is een groot buitenzwembad met een schuifdak. Zo zwem je bij slecht weer binnen, maar kan je in de hete zomerdagen lekker in het zonnetje zwemmen en liggen.

Luxe camping

De camping heeft ook een eigen kantine en er bestaat de mogelijkheid om fietsen af te huren, zodat het prachtige bosgebied verkend kan worden. Daarnaast heeft de camping een uitstekende wifi-voorziening – ook niet onbelangrijk. Geïnteresseerden kunnen hier een plekje boeken.

Bij kamperen denkt men al gauw aan een doorgaans primitieve vakantie. De term ‘glamping’ wordt echter steeds populairder en dit is ook bij Camping de Norgerberg van toepassing. Glamping is een luxere vorm van kamperen. De term is een samenvoeging van glamoreus en camping. Het zogeheten glamping is luxer dan de tradionele camping en wordt ook steeds populairder in Nederland.