Liefhebbers van superauto’s opgelet: sinds kort staat er een auto van het Japanse merk Aspark te koop voor een recordbedrag. Hoewel Japan vooral bekend staat om haar middenklasse automerken als Toyota, Mazda en Honda, heeft het sinds kort ook een nieuwe grote naam erbij gekregen in het dure segment. De duurste Japanse auto stond een lange tijd op naam van een Toyota Supra, die voor €1.7 miljoen aan een goed doel werd verruild. Aspark wil hier echter flink verandering in brengen met zijn Aspark Owl.

Duurste Japanse auto ooit

Kenners onder ons zullen wellicht al bekend zijn met de Aspark Owl. De auto werd namelijk in 2017 al aan de buitenwereld getoond. De nieuwste versie die op de markt is gebracht heeft wat veranderingen ondergaan en wordt nu door Aspark aangeboden voor een recordbedrag van €4.2 miljoen inclusief BTW.

De officiële importeur van Aspark – Absolut Cars Consulting – heeft de auto met dit prijskaartje te koop gezet. Voor dit geld krijg je de blauwkleurige Aspark Owl met een acceleratie van 0-100 km in slechts 1.7 seconden. Omdat de auto slecht 99cm hoog is, is het direct ook een van ’s werelds laagste auto’s ooit gemaakt. Een bijzonder exemplaar dus.

Aspark Owl

Liefhebbers moeten snel zijn, want Aspark heeft besloten om slechts 50 exemplaren van de Owl naar buiten te brengen. Eén exemplaar is inmiddels in Europa verkrijgbaar op Mobile.de en is direct de op twee na duurste auto die op de site wordt aangeboden.

Volledig elektrisch

Naast de enorme snelheid, is de auto ook nog eens volledig elektrisch. De auto beschikt over 2000 Nm aan koppel. De gigantische spoiler die in de eerste versie van de auto nog wel aanwezig was, is bij de nieuwste variant vervangen door een wat bescheidener model. Dankzij de vier elektromotoren en een 64-kWh lithium-ion batterij, is de auto in staat om een afstand van 450km af te leggen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Aspark Owl Official (@asparkowl)