Het zijn winstgevende dagen voor stervelingen die Bitcoin bezitten. In één week tijd steeg de waarde van de digitale munt met meer dan 20% tot een recordhoogte van €33,500. Gister werd echter ook bekend dat autofabrikant Tesla voor 1.5 miljard USD – omgerekend €1.24 miljard – aan Bitcoin heeft gekocht. Dit heeft ervoor gezorgd dat Bitcoin een nieuwe recordhoogtes aantikt tot bijna €40.000.

Elon Musk

Naast de investering die Tesla heeft gedaan, meldt voorman Elon Musk ook dat Tesla nu bitcoins als betaling gaat accepteren. Dat Elon Musk veel invloed heeft op crypto- en aandelenkoersen, bleek al eerder toen hij #bitcoin in zijn Twitter bio zette. De koers van de digitale munt steeg vervolgens binnen enkele uren met 20%.

Elon Musk

Naast het vertrouwen van Tesla maakte ook het oude bedrijf van Musk, PayPal, al eerder bekend dat het Bitcoin accepteert als geldig betaalmiddel. De munten zijn volgens de Zuid-Afrikaan begin januari aangeschaft. Dit zou betekenen dat Tesla mogelijk al honderden miljoenen winst heeft gemaakt met de investering.

Bitcoin

De waarde van Bitcoin is niet alleen gebaseerd op de hoeveelheid dat er gekocht wordt. Een belangrijke factor dat de waarde en koers bepaald is het vertrouwen en de gebruiksvriendelijkheid. Als Bitcoin wordt geaccepteerd door veel instanties en bedrijven, zal de munt meer waard worden.

De munten worden momenteel over de hele wereld ‘geminet’ door grote computers en installaties. Dit minen zal over een tijd stoppen, aangezien er een limiet is van 21 miljoen bitcoins. Het staat vast dat er simpelweg niet meer gemaakt kunnen worden. Veel experts zijn er daarom zeker van dat de waarde van de digitale munt over de jaren alsmaar gaat toenemen. De voorspellingen lopen uiteen van €100.000 tot zelfs meer dan een miljoen euro per Bitcoin over enkele jaren.